Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J34a79n 61R20á49ž

27. 10. 2019 17:13

Všiml jsem si, že ve spojitosti s aktivitami Německa před a během rozpoutání druhé světové, autor dává Německu různá přídavná jména jako "Hitlerovské Německo" "Fašistické Německo", "Nacistické Německo" a pod. Stalo se jakýmsi zvykem, takto iniciátory druhé světové války nazývat, ale působí to dojmem, jako by to ani nebyli Němci, tedy stát Německo,co rozpoutalo a provedlo největší masakr v dějinách lidstva, ale že to byli jen anonymní fašisté, nacisté, či hitlerovci a ostatní Němci tomu jen nečinně a pasivně přihlíželi. Jsem rád, že Němci udělali velkou sebekritiku a zásadní sebeočistu, ale přesto bychom neměli bagatelizovat, že za to, co se dělo za zvěrstva zejména na východě Evropy, od řádění v Protektorátu,přes koncentráky v Polsku až po masové vraždění na Ukrajině a Bělorusku, nese Německo jako celek historickou politickou i morální odpovědnost, ne jenom anonymní nacisté z nějakého imaginárního "Hitlerovského Německa".

PS. Velkým pozitivem je, že i když české zkušenosti se zločiny Němců za Protektorátu bývají stále v Německu dosud běžně zlehčovány, prezident Joachim Gauck se v dopise prezidentovi Klausovi za zvěrstva Němců během Protektorátu omluvil. Na druhé straně jsme se ale ze strany Britů a Francouzů za bezprecedentní mnichovskou zradu, žádné omluvy dosud nedočkali!

Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/gauckova-omluva-potvrzuje-nove-nemecke-chapani-cechu-za-valky-20120610.html, ale Britové a Francouzi za mnichovskou zradu, kterou navzdory spojeneckým smlouvám nás hodili do chřtánu Hitlerovi, se dosud neomluvili, nepovažuje-li někdo za omluvu slova Margaret Thatcherové, která v projevu ve Federálním shromáždění v roce 1990 řekla, že podpis mnichovské dohody byl britským selháním. Pro mne to ale omluva není!

1 0
možnosti
TT

Píše i o Vás, jakkoliv je mi líto, že se neshodnem ve všem. Bez Rusů bychom nebyli, nejen my dva, tuto skutečnost popřít nelze.

0 0
možnosti
TT

Safra, to je reakce - najdu Flašku a odkažu.

0 0
možnosti
TT

Vynikající, je vidět důsledek jedné z těch nejkrásnějších lidských vlastností: hloubání. Které nás vrací na pravdu, proč se druhá světová konala - ale dál už se mně nechce ťukat a zvídavé (aneb krásné) lidí odazuji na youtubera TIK.

0 0
možnosti
JT

J58i35r94i 27T49i39c54h60y

25. 10. 2019 19:19

Popsal jste velke mnozstvi historickych udalosti a poukazal na jejich rozporuplnost. Zminim se jen k jedne casti, o Polsku. Uvadite, ze polsky stat potlacoval nemecke obyvatelstvo na jeho uzemi a prava tohoto obyvatelstva, Pripomenme si vsak, jak se tam ti Nemci dostali. Pronikanim, potlacovanim a similaci zapadniho slovanskeho obyvatelstva po tisicileti. Pobaltsti Slovane byli v podstate zlikvidovani, Slezane znacne ponemceni.

Je jasne, ze Polsko byla polofasisticka diktatura. Vyuzilo obsazeni ceskeho pohranici nacisty a okamzite vtrhlo a obsadilo Tesinsko a okoli. Mnozi Cesi byli vykazani, meli 24 hodin na vystehovani. Jeste se snad zminim o situaci v Kladsku, kde po druhe svetove valce Polaci vubec neuznali ceske obyvatele, zatim co v Ceskoslovensku dostali Polaci vsechna prava, vcetne skol a uredniho pouzivani jazyka.

5 0
možnosti

Mně se jenom líbí, jaký má pan Máj cit pro Hitlerovy nároky, které byly oprávněné, ale Poláci je odmítli. Jistě tedy souhlasí s připojením Sudet k Německu - byl to přece většinový názor tamního obyvatelstva. A určitě též odmítá poválečný odsun.

2 0
možnosti
MV

kdybyste cas, ktery jste venoval tomuto slohu, venoval vyprani pradla, umyti nadobi a treba utreni prachu a vareni dobreho bujonu, udelal byste lidstvu vetsi sluzbu (vodarny a reznik by si prisli na svy a vase pani by byla stastna), nez tim, co je vysledkem psani.

jestli vse, o cem pisete, myslite vazne, doufam, ze mate doma elektricky sporak a ne plyn - to by to vareni bujonu nemuselo dopadnout

3 3
možnosti
TT

Kbybys svojí moudrost věnoval správnému nastavení klávesnice apod., bylo by tvoje pseudomoudro míň hnusné.

0 0
možnosti
JN

J47o52s65e32f 52N59i63k72l

25. 10. 2019 12:57

...jistě, konečně víme, že Mnichovská zrada nebyla, ale pouze jakási mnichovská krize, druhou světovou válku vlastně rozpoutal SSSR, Rudá armáda nás neosvobodila, ale obsadila, koncentráky vynalezli Rusové, jaderné zbraně museli Američané použít, aby ušetřili miliony životů (takové malé humanitární bombardování) a Češi si v protektorátu žili jako ve vatičce a jakýsi Fučík byl vlastně zaprodanec a zrádce a generál Ludvík Svoboda vlastně pomáhal Stalinovi, druhá fronta byla spojenci naposlední chvíli otevřena, aby Rusové nedošli až do Portugalska...;-D

2 9
možnosti

To jste se dozvěděl od pana Máje?

2 0
možnosti

"Pro SSSR nezačala druhá světová válka 22. června 1941, ale již 17. září 1939, kdy Rudá armáda překročila hranice Polska a zastavila tak hitlerovské Německo na demarkační čáře „daleko od Moskvy“.

Zdroj: https://maj.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=729271

Jestli jste schopen tvrdit takový nesmysl, není sebemenší důvod věřit čemukoliv z vašeho článku.:-/Rv

6 2
možnosti

Vždyť má pravdu. Druhou světovou válku skutečně zahájilo hitlerovské Německo se svým spojencem SSSR napadením Polska.

3 0
možnosti
Foto

J62i54ř17í 44K22i10n42d60l

25. 10. 2019 11:33

Proč jste cudně zamlčel, že na pokyn Stalina bylo po napadení Polska postříleno 22 tisíc mužů - zejména polských důstojníků a příslušníků inteligence. K zavražděným patřil i kapitán polské armády Jakub Wajda, otec režiséra Andrzeje Wajdy. Dále SSR deportovalo 1,65 milionu občanů Polské republiky, bylo deportováno do gulagu na Sibiři z nichž 850 až 900 tisíc válku nepřežilo. Hm ???

Zdroj: https://ceskokrumlovsky.denik.cz/zpravy-ze-sveta/na-vychod-ne-tam-jsou-rusove-pred-80-lety-se-soveti-pridali-k-napadeni-polska-20200916.html Zdroj: https://ceskokrumlovsky.denik.cz/zpravy-ze-sveta/na-vychod-ne-tam-jsou-rusove-pred-80-lety-se-soveti-pridali-k-napadeni-polska-20200916.html

7 1
možnosti
Foto

Po napadení Polska? A nebo po pádu Paříže?

0 0
možnosti
MK

Můžete to překrucovat jak chcete, ale předválečné Německo i Rusko se chovaly jako gangsterské státy, které násilím obsazovaly cizí území. Kdo si co vezme určovala gangsterská smlouva Molotov - Ribbentrop. Nakonec se jako správní gangsteři o kořist porvaly. Co na tom ještě chcete řešit?

8 2
možnosti
Foto

Na koho si sadit jako na vítěze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik