Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Máji, moc hezky jste to překroutil. Proč Sovětský svaz anektoval státy v Pobaltí a zahájil tam genocidu místního obyvatelstva? To je také chránil před Hitlerem? A co ta zvěrstva bolševiků proti Polákům v zabraném východním polském území? Proč SSSR podporoval nacistické Německo v útoku proti Velké Británii a Francii? Proč měli naši komunisté zapovězeno zapojit se do odboje, což těžko nesli? Proč Sovětský svaz uznal existenci Protektorátu? Vysvětlujete vše optikou pozdějších událostí - ale v srpnu 1939 Stalin určitě nevěděl, jak se mezinárodní situace vyvíjet. Jemu šlo o jediné: rozšíření moci totalitní Velkoruské říše.

9 2
možnosti
Foto

Protože mu to Hitler dovolil? Proč Hitler neochránil jako Peroutkův gentleman Pobaltí před bolševismem?

Stalin něco nevěděl? Když s ním začali Britové jednat v prosinci r. 1941, tak vznesl otázku uznání Curzonovy linie?

0 0
možnosti
Foto

J65i70ř54í 27K74i14n15d68l

25. 10. 2019 10:46

Mně by zajímal pramen odkud jste rádoby historické věci čerpal. Vypadá to jako ze Sputniku anebo Aronetu.

5 2
možnosti
JN

J82o52s14e11f 93N81i74k66l

25. 10. 2019 9:47

R^R^R^...ano, tak to bylo, ale dnešní vykladači historie vás budou cupovat, aniž by dokázali věcně argumentovat a své nepravdy doložit věrohodnými historickými prameny...[>-]

1 8
možnosti
Foto

hm, další vykladač "pravdy":-P

5 1
možnosti
Foto

To není pravda, ale levda.

2 0
možnosti
AM

A49d66a23m 25M98a30l74ý

25. 10. 2019 8:47

Autor vyzývá k nepřekrucování historických fakt, aby je následně překrucoval ostošest.

Trapné!

Antikarma!

Autorovi závěry jsou nepravdivé, pokroucené.

Autor je pozoruhodně v souladu s dlouhodobým snažení Ruska o "příznivější" vyznění historie.

9 3
možnosti
RW

Mrzí mne, že s vámi musím souhlasit. Podle mého názoru FR/VB velimi dobře věděli, že Versaiská smlouva je pro Německo likvidační a nezasahovaly proti jejímu porušování. Jen díky kritické situaci v Německu po I. SV se mohl dostat k moci Hitler. Velmi doporučuji romány E.M. Remarqua - je v nich nejen obrovský humanismus a odpor k válce, ale také velmi dobře popisují meziválečnou situaci běžných lidí.

2 3
možnosti

Hitler se dostal k moci nikoli kvůli kritické hospodářské situaci v Německu těsně po válce (kdy řádila i hyperinflace), ale kvůli hospodářské krizi na začátku 30. let (víc než 10 let po válce), "inovativnímu přístupu k ústavě" ze strany německého kancléře i německého prezidenta (dost podobnému, jaký předvádí náš současný prezident) a neschopnosti demokratických politiků obecně. Ti viděli vzestup německých bolševiků, a tak usoudili, že by se mohli spojit s Hitlerem proti nim. Že toho křiklouna snadno uřídí. V první Hitlerově vládě měli nacisté pouze post kancléře a jednoho ministra. Většinu měly jiné strany. Stejně to nezvládly a Hitler jednu po druhé zlikvidoval. Dokonce si to nechal schválit ve volbách, které byly stále ještě relativně svobodné: kandidovaly proti sobě dva bloky (koalice). Jeden dal dohromady Hitler s pracivovými stranami, druhý sociální demokracie. Hitler se vůbec netajil plány na odstranění demokracie. Říkal, že Němci hlasují o své budoucnosti. Bylo to vlastně takové referendum. Těšně zvítězil Hitler, a vzal to jako bianco šek. Tady je mimochodem ukázka, proč není všeobecné referendum dobrý nápad, protože následky mohou být nedozírné a může se stát nástrojem v rukou diktátorů.

0 0
možnosti
Foto

Díky za článek. Karma. Měl jsem také několik blogů o této pohnuté době s podstatě stejným závěrem. Dnešní vykladači "pravdy" jsou přinejmenším stejní, spíš horší, než byly ti dřívější. Horší pro nás, kteří jsme naivně věřili, že teď už se bude šířit jenom pravda. Ona se dá dohledat, ale to by musel každý studovat literaturu, které je dnes naštěstí dost, ale to je pracné, namáhavé a tak se šíří opět jedna pravda, tentokrát ta "západní".

5 4
možnosti

Tak proč jste dal karmu lži, když chcete, aby se šířila pravda?

4 0
možnosti
BK

Pane Máji, děkuji.

4 5
možnosti
Foto

Píšete dokola o vykladačích "pravdy". A vy tvrdíte pravdu, nebo "pravdu"?

8 2
možnosti
RW

Můžete napadnou jakákoli fakta uvedená v článku, případně jejich výklad (tam kde autor píše nejen co, ale i proč se něco stalo).

2 3
možnosti
KT

Němci jsou bestie, ať žije Rusko!

3 1
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik