Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sjezd KDU-ČSL by měl především rozhodně odsoudit to, že USA vyrazily Tchaj-wan z OSN? Tam je počátek dnešního problému.

Důsledně vzato je včerejší rezoluce je zaměřena proti amícké imperialistické politice. A pak se divte, že nemáme radar..

1 1
možnosti

Dneska to asi slíznete. :-)

0 0
možnosti

Pan Maj zamenil dve slovicka zasadne menici cely smysl toho "prohlaseni ctyr". Pan Maj pise o "jednotne Cine", kdezto v puvodnim textu je zminka o "jedne Cine". Tim je poukazano na minule praktikovani politiky dvou Cin. Nicmene je zde reseni, lidove receno: "aby se vlk nazral a koze zustala cela".

Reseni problemu nabizi jedna ze nejsilnejsich politickych stran Taiwanu. Zmenu nazvu statu z Cinske republiky na Taiwanskou Republiku. Zde jsou pro toto duvody: Od roku 1949 kdy cinsti nacionaliste (asi 800 000 osob) po vitezstvi komunistu, aby unikli pronasledovani unikli na Taiwan. Vyrostla tam uz treti generace puvodnich exulantu a smisila s prapuvodnim obyvatelstvem. Ti se uz vubec Cinany neciti a chcou uzakonit narodnost taiwanskou. Jejich strana navrhuje usporadat referendum o vyhlaseni republiky Taiwan jako domova noveho taiwanskeho naroda, zcela podle charty OSN ktera jasne uvadi, ze "zeme patri tem kteri v ni ziji". Reakce cinskych komunistu? Vyhrozuji vojenskym prepadenim ostrova a jeho podrobeni brutalni zvuli silnejsiho. Pritom jako komuniste by se meli Leninem hlasanym "pravem na sebeurceni az do sameho odtrzeni".

Velmi zridka se stava, aby silnejsi ustoupil slabsimu. Z komunistickych vladcu to zatim dokazal jen Gorbacov a to ho slechti

3 0
možnosti
Foto

Ad Charta OSN. Ale to by znamenalo, že Krym patří Krymčanům, že ano.

1 1
možnosti

Dneska to má pan autor nějaké vlažné, Rusáci platí asi víc

5 0
možnosti
Foto

Ale vždyť je to správné s tou politikou jednotné Číny - akorát by měla celá Čína patřit Tchaj-wanu. Takže v konání primátora nevidím žádné porušení smluv.

6 0
možnosti

Lituji, příliš tuto problematiku ovládáte a rozhodně Váš názor není IN.

0 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik