Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I38v17a46n 87M32i87n63á24ř

1. 1. 2019 17:14

Piťhova "proroctví" nejsou zdaleka tak extrémní, jak se na první pohled zdají. Je zcela přirozené, že se dostávají do příkrého rozporu s příznivci falešně humánní ideologie, dnešních bruselských vůdců.Tlaky na sebezničující vizi multikulturního prolínání Evropy s islámem a - okázalé až demonstrativní preference netypických společenských menšin (jimž však nikdo lidská práva neupírá) .. jsou opravdu více než varovná.

3 0
možnosti

J14a45n 85R70á68ž

1. 1. 2019 14:19

Moc hezký článekR^

6 1
možnosti

Piťha je především blázen a lhář.

0 11
možnosti

J82a71n 56R47á16ž

1. 1. 2019 14:34

(?)

Vaše prohlášení je tak stupidní, že s ním ani nelze polemizovat.Rv

5 0
možnosti
Foto

Co si myslím o jeho kázání, že bylo potřebné. Do té doby jsem já a málo kdo věděl, co vlastně Istanbulská smlouva je. Udělal přesně to, co mám církev mimo jiného dělat a co dělala i v minulosti. Varovat lidi před nebezpečím, které jim hrozí. Ve středověku třeba burcovala proti Islámu, který ohrožoval Evropu. Po jeho kázání jsem si její text vyhledal a zjistil jsem, že profesor Piťha měl v podstatě pravdu a to, co uváděl, nám opravdu hrozí, pokud ji ratifikujeme. Jak se říká, ďábel se skrývá v detailu. Pod ochranou žen před domácím násilím se skrývá přesně to, na co upozorňoval i Piťha, Mimo jiné i Česká advokátní komora varovala před ratifikaci takové smlouvy a stejně tak ústavní právníci. Takže i oni vidí v této smlouvě stejné nebezpečí, jaké viděl profesor Piťha.

10 0
možnosti
Foto

Napomenutí kardinála Duky je datováno 12. listopadu 2018. Kdy pronesl profesor Piťha své varování před Istanbulskou smlouvou v katedrále sv. Víta ??? Nevyšlo to napomenutí náhodou dříve než Piťha pronesl své varování.

0 0
možnosti

S těmi daty napomenutí a nesmiřitelným odporem prof. Piťhy proti Istanbulské úmluvy máte pravdu. Já, jako pozorovatel dění katolické církve zvnějšku, napomenutí vnímám jako situaci, kdy schází argumenty, proto je na řadě argument z moci úřední. Nezáleží až tak na tom, o který spor se jedná.

0 0
možnosti

Exaltovaný projev prof. Piťhy přispěl k tomu, že o pozitivech nebo negativech Istanbulské smlouvy proběhla diskuse v rovině pouze hysterické a nikoliv věcné. Korunu tomu nasadil kardinál Duka, který vůči kritickému hlasu použil trest napomenutí, dříve by byl dotyčný označen za kacíře. Kdybych měl cukání přidat se ke katolické církvi, (nejen) tohle dění by mě spolehlivě odradilo. Zatuchlé prostředí poklonkující světské moci není zdaleka přitažlivé.

4 8
možnosti
Foto

O Instabulské smlouvě proběhla diskuze, kde i ústavní právníci se postavili proti této smlouvě a pokud si je přečtete, tak lehce zjistíte, že profesor Piťha měl ve své podstatě pravdu.

6 0
možnosti
Foto

Církev varuje před Apokalypsou už 2000 let, má to jaksi v popisu práce.

Páter Halík si rozlišení proroků /mefistofelsky/ nevymyslel. Citoval jen sv. Ignáce.

3 6
možnosti

Jsou věci obecné, o kterých mluví Pán Ježíš před Svým ukřižováním, které uvádí synoptická Evangelia. O tom, jak to všechno skončí a co se stane, než to tady na Zemi všechno skončí.

Pak jsou specifická proroctví pro daná období, jako např. Období soužení anebo tisícileté království Ježíše Krista. A někteří vykladači Písma např. před začátkem roku 2000 zvěstovali, že přijde vytržení, protože od roku 2000 začíná od počátku sedmi tisící století.

To neznamená, že vytržení církve, když bude odňat Duch svatý se vším, co mu patří ze Země, nepřijde.. Přijde, ale tu hodinu zná jen Otec v nebesích.

Pokud jde o prorocké poselství profesora Piťhy, tak lze polemizovat, ale podstatné je jen jedno: Naplní se tato slova? To, že je Istanbulská úmluva trojským koněm , to ví i lidé, kteří v Boha nevěří a kteří mají na starosti zákony této země.

2 0
možnosti

Dobrý den, pane Máji. Děkuji za Váš článek. Cele s Vámi souhlasím.

5 0
možnosti
Foto

Podle Bible má být prorokbýt bezúhonný, jen jednou ženatý, střídmý, rozvážný, řádný, pohostinný, schopný učit,ne pijan, ne rváč, nýbrž vlídný, smířlivý, nezištný. Má dobře vést svou rodinu a mít děti poslušné a počestné; nedovede-li někdo vést svou rodinu, jak se bude starat o Boží církev? Nemá být nově pokřtěný, aby nezpyšněl a nepropadl odsouzení ďáblovu. Musí mít také dobrou pověst u těch, kdo jsou mimo církev, aby neupadl do pomluv a ďáblových nástrah.

1 0
možnosti

Tohle ale není o prorokovi , ale o biskupovi církve anebo pastorovi církve.

Copak nevíte, podle čeho se pozná skutečný Hospodinův prorok? V Písmu je o tom explicitně psáno.

Bůh zná motiv profesora Pithy, proč toto vyřkl. Jedno je jisté: pokud se jeho slova o homosexuálech jako nových fašistech, kteří terorizují celou Evropu nenaplní, je jen mrakem bez deště a tak se i zapíše do paměti těch, kteří mu naslouchali.

Nicméně, radikálně vybídl, aby se alespoň církev, když ne společnost nenechala oklamat a opít rohlíkem nových zákonů v rouše beránčím podle nový pořádků i Istanbulské úmluvě.

Organizace typu norského Barnevernet rostou v celé Evropě jako po dešti a určují si podmínky, kdo může vychovávat své děti a kdo nikoliv...

4 0
možnosti

Starý Zákon je plný sťažností Boha na "prorokov", ktorí falošne ubezpečovali ľudí o pokoji v situáciách, kedy sa ich Boh snažil práve naopak zburcovať, aby zanechali to, čím si sami škodili. Takých "prorokov" Boh nazýval falošnými.

2 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik