Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každý prorok je a musí být prorokem pravým i falešným, protože každé proroctví je toliko vhledem do jedné z možných budoucností. Dějiny jsou otevřené všem možnostem.

1 0
možnosti
RP

Není tomu tak. Pokud kazatelova prorocká slova padají k zemi, tak je jako hrom dunící, aniž by vydával skutečnou energii.

A Bůh na tyto věci hledí. Je to to stejné jako populistické žvásty některých našich politiků, které se nikdy nestanou.

U duchovních tam se to děje kolikrát s přemíry snahy, jak by to mělo vypadat podle Božího scénáře, u politiků tam je to mnohdy vědomě, aby získali voliče na svoji stranu, ze kterých jsou pak živi.

1 0
možnosti
SN

:-)......Pane autore, pro Vás.....palec nahoru. Už tu o tom bylo hodně napsáno, já s Vámi bezvýhradně souhlasím! Jak už jsem několikrát psal.....profesor Halík.....,vlk v rouše beránčím! Nějak poslední dobou mění názory, ba, řekl bych, že se rozchází se skutečnou křesťanskou vírou. Na hranici, jako Husa ho jistě nikdo nepošle, ale já si o něm myslím svoje.

Jak se začal angažovat v politice a dokonce jeden čas uvažoval o funkci presidenta, změnil se v aktivistu. Obávám se, že příští rok bude účastníkem "duhového průvodu"!

Varování prof. Piťhy bylo jen upozorněním, kam naši společnost tlačí "západní kultura" kde nic není svaté a co bylo v minulosti jenom tiše tolerováno, dnes se to prosazuje, jako vrchol kultury! R^R^R^!!

10 0
možnosti
Foto

Dovoluji si zde ocitovat slova Tomáše Halíka k dokreslení Vašeho blogu, v kterém by měla- v rámci objektivity - být uvedena

Jak rozeznáme pravého proroka od falešného? Falešný prorok rozsévá strach, paniku, beznaděj. V jeho výpovědi není žádná naděje, žádná radost, žádná útěšná víra, žádná láska. Ježíš v dnešním evangeliu líčí hrůzy soudu, ale především zvěstuje naději: přirovnává ty hrůzy ke krátkému bouřlivému palestinskému jaru, po kterém přijde krásné dlouhé úrodné léto.

Svatý Ignác nám dal spolehlivou metodu k rozlišování duchů: vnímejte, co ve vás určitá řeč chce vzbudit a vzbuzuje: je to pokoj, radost, naděje – anebo strach a panika? Je-li to panika, je to od ďábla.

Sám ať si každý rozhodne, zda je Msgre Piťha prorokem pravým či falešným.

5 11
možnosti
DH

Skutečně krásná slova a síla myšlenek, jimiž jako ostatně vždy, neomylně jste se postavil na správnou stranu a otevřel nám očka a ukázal obzory, jež bychom nebýt Vás patrně nikdy neuviděli.

Jak jsem Vám včera psal ve svém, dnes již neexistujícím příspěvku u Vašeho silvestrovského blogu v němž jsem Vám děkoval a popřál, musíme si všichni jen vážit, že v tomto prostoru máme ve Vás pevný bod, jehož slov se můžeme, či musíme držet, aby se nám vždy Vaše svatá pravda zjevila a my prozřeli.

Děkujeme, děkujeme, děkujeme Pane náš.

1 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik