Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma. R^

2 2
možnosti

:-)............Pane autore, smekám klobouk! Dal jste si s tím práci, stojí to za to. Přepisování dějin se stalo módou! Ti počtáři, kteří trvrdí, že karma narůstá počtem čtenářů, (možná mají pravdu, mně tyhle počty nikdy nazajímaly), vidím výsledek.....640 přečtení, karma skoro 31 ! Už se těším na ty počtáře. Trefil jste se perfektně! R^R^R^

11 6
možnosti

L91u59k68a69s 71F41i42k58r

10. 9. 2019 19:30

Lunochode, lunochode - nezklamal jste ... ;-D

14 4
možnosti
Foto

Rád bych jen připomněl, že čím více člověk zná z historie, tím je to větší bramboračka, protože vidí různé příčinné souvislosti. Prapříčiny konfliktů, křivdy a z toho plynoucí emoce, a také fatální neúspěchy v jednání mocností. Také podceňování nebezpečí. Zmíním jen zlomek. Německo nesmělo v rámci reparací vyvíjet a vyrábět téměř nic co se zbraní týká. Umožnili mu to Sověti. Německo bylo reparacemi hospodářský v těžké situaci, ale do zbrojení ivestovalo, co se dalo. Na co se tedy připravovalo..........I na vlastním území poruśovalo V. smlouvu a svět si zvykl a toleroval. Spolupráce se Sověty na čas sice ustála - důvod Hitler, ale byla opět obnovena v roce 1939. Je potom nesnadné hledat jednoznačnou příčinu 2. války, protože není zdaleka jedna a jen na jedné straně, ani jen na dvou. Pak se i osvobození dá posuzovat s určitými rozpaky, což J. V. Stalin vskutku umožňuje.

7 3
možnosti
Foto

Tak. Kontinuita událostí a dějů. A to nejen od konce I.WW, či ,,výstřelu z Aurory";-)

2 0
možnosti

Od Vás jistě mnohé... Reaguji na headline Vašeho dalšího blogu o Konevovi.

5 2
možnosti
Foto

Pro autora jednu malou poznámku. Zajděte si někdy na Olšany. Možná budete udiven, kolik hrobů i památníků padlých se tam nalézá. A kolika příslušníci armád kterých států se to týká. A také bych rád připomněl, komu za kom vadilo uctít památky těchto obětí a proč:-/

4 0
možnosti

Sochy "velikánů" se odhalují a zase odstraňují podle režimu, který právě vládne. Totéž je s názvy ulic i náměstí. Stalina na Letné odstřelili sami komunisté, Gottwalda i Leniny jsme zbourali my atd. Zápotocký v rodném kraji stále stojí. Velké diskuse jsou i kvůli znovu instalování mariánského sloupu na Staroměstském náměstí.

Vždy to rozvášní davy. Nejsem pro sochy jakýchkoliv velikánů. Koněv, pokud se v Praze 6 občanům nelíbí, ať jej odstraní, nebo prodají, či darují tomu, kdo jej bude chtít. Možná by se dal i prodat. Pietní místa osvoboditelů je však třeba zachovat a mít je v úctě.

3 0
možnosti
Foto

Pietní místa všech obětí války, ale i války nazvané studenou, by se měla zachovávat v úctě.

3 0
možnosti
Foto

USA vstoupily do 2. WW až když bylo zřejmé, že Hitler SSSR nezlikviduje, jak si samozřejmě přály. Šlo o hodně krutý kalkul, kterému lze přičíst miliony obětí.

5 9
možnosti
Foto

Při osvobozování Ostravy 1. československá samostatná tanková brigáda měla 16 padlých a přibližně 90 raněných. Odepsáno bylo 9 tanků. Dále padlo dále 1 142 Sovětů a 388 českých civilistů. Německých vojáků a civilistů zemřelo asi 1 300. Pramen Vojenský historický úst a historikové zbívjící se druhou světovou vállkou. Nevím, kde jste ta čísla vzalRvRv

4 1
možnosti

P63e61t94r 54L12u30k82e10š

10. 9. 2019 19:42

Jiří, autor uvádí čísla z wikipedie, která se týkají ostravské operace jako celku. Jen to je trochu pomíchané. U německých ztrát nemá být 100 000 padlých - číslo ve skutečnosti zahrnuje i zraněné a nezvěstné, což autor zjevně přehlédl (i tak jde a nadhodnocený odhad). Pro 1. československou tankovou brigádu operace začínala až 24. březnem a ztráty byly značné. Jen během prvních dvou dní měla 27 padlých a to byl teprve začátek.. Do Ostravy se dostali až na konci dubna. Pokud Vás to zajímá, tak sáhněte po "1. československé tankové brigádě v SSSR" od Milana Kopeckého. (MBI, 2001) Jde o její historii den po dni.

2 0
možnosti

Koněv je pro nás mnohem užitečnější po smrti, než byl zaživa. Zaživa nám škodil, zatímco dnes mezi námi zviditelňuje proruské zrádce. Samozřejmě, že od nich očekávám mínusy.

2 0
možnosti
Foto

Dne 7. května 1945 byla v Remeši podepsána bezpodmínečná kapitulace Třetí říše, která vstoupila v platnost dne 8. května jednu minutu po půlnoci. Dne 8. května 1945 je Praze podepsána kapitulace německé armády a v 18:00 hodin začíná stahování německé armády, která se snaží dostat ke spojenců dříve než začne platit kapitulace, která zakazuje pohyb německé armády. Dne 9. května 1945 v sedm hodin a osmnáct minut vysílá rozhlas provolání České národní rady. Vítáme slavnou rudou armádu ve svobodné Praze „ Vychází České slovo s palcovými titulky „Slavná Rudá armáda vstoupila do osvobozené Prahy „ Při povstání v Praze padlo 1 600 povstalců, 300 vojáků ROA a 30 sovětských vojáků. Stalin označil členy ČNR za zločince a po převzetí moci komunisty byli všichni potrestáni někteří popraveni. Smrkovský v roce 1968 v televizi uvedl, že armáda USA, která stál v Plzni, nabídla ČNR pomoc při povstání, ale byla zejména komunisty odmítnuta, protože bylo politické neúnosné, aby Prahu osvobodili Američané. To prohlášení zaznělo ze záznamu i v roce 2016.

8 1
možnosti
Foto

S tou ochotou USA pomoci pražskému povstání jste sebral kde?

1 4
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik