Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Díky za dobrý blogR^

4 0
možnosti
BK

Pane doktore, vaše uvažování mi vždy vezme vítr z plachetR^:-). Moc si vážím toho, že zde píšete a moc ráda si vás vždy přečtu. Ještě před chvílí jsem měla dojem, že na téma maršála Koněva budu psát, ale po přečtení vašeho textu je to už bezpředmětné. Je úžasný a tak sdělný, že není, co dodat - a já se ráda stahuji ze hry o maršála Koněva;-D.

Stalo se mi to na Idnes podruhé: jednou v případě blogera, pana Michala Pohanky - ve věci setkání D. Trumpa a Kim Čong Una a nyní s vámi;-). Děkuji.

Mějte se krásněV.

5 1
možnosti
PM

P64e51t83r 39M50á53j

8. 9. 2019 13:57

B.Krusic - Velmi si toho vážím... děkuji. ;-)

5 1
možnosti
Foto

Maršál Koněv byl v Praze i na Hradě vítán přinejmenším jako symbol úlevy ze skončení německé velmi kruté nacistické poroby (na této formulaci bychom se snad mohli shodnout). Nikdo z četných vítajících na základě tehdy známých informací se nemohl ani na okamžik myslet, že snad přináší demokracii západního typu). To, že tato úleva nebyla překována alespoň v realizaci finského modelu, tak za to jednoznačně může Západ, který vystavil SSSR příšernému politickému i hospodářskému i vojenskému tlaku. SSSR něco takového vůbec nečekal, jak svědčí rozdělení Berlína na jednotlivé sektory a třeba i objednávka britských letounů Spitfire , které v případě blokády byly objednateli nanic, protože mu začaly chybět náhradní díly. Západ nese jednoznačnou politickou odpovědnost za berlínské krize, maďarské i československé události. Kdyby tehdy přistoupil Západ na Rapackého plán a neorganizoval manévry typu Tygří skok, tak by nikdy ke vstupu pěti armád nikdy nedošlo.

Socha Koněva nemůže být chápán jako symbol okupace, protože její náznaky byly ukončeny přijetím Dohody o dočasném pobytu sovětských vojsk na podzim 1968. Okupace je to, co existovalo v Maďarsku po r. 1945, kdy o všem rozhodoval sovětský vojenský velitel. To, že sovětské zájmy zajišťovala nějaká zdejší pátá kolona, to je něco jiného, a je to čistě náš vnitřní problém. A existenci této páté kolony legitimizovala politika Bonnu, která mimo jiné odmítala uznat hranice na Odře a Nise.

6 3
možnosti
JL

Proc jste mlcel kdyz byla odstranena giganticka socha Stalina? Ten se prece jeste vice zaslouzil o "osvobozeni" Prahy a CSR vubec, nez marsal Konev. Byl to Stalin kdo jmenoval Koneva marsalem a daval mu rozkazy, kdy, koho a jak ma osvobozovat a jak si kde pocinat. Presto jste mlcel, mimochodem, bylo odstraneni Stalinovy sochy vyrazem nevdeku k osvoboditelum?

5 1
možnosti
Foto

Tak to sem dám ještě jednou. Koněv i podle historů je válečný zločinec, který vojáky posílal po tisících na jistou smrt, aby splnili Stalinovy rozkazy. Pod jeho vedení a s jeho souhlaserm, jeho vojáci páchali válečné zločiny v bývalém Prusku a všude kam přišli. Má na svědomí 4000 mrtvých, na 16 000 raněných v Maďarsku, kam byl vyslán, aby potlačil touhu maďarů po svobodě. Podílel se na přípravě plánu na okupaci ČSSR v roce 1968. Mít v roce 2019 pomník ozbrojeného sluhy zločinců uprostřed demokratického města a ještě je hodně silná káva.

10 7
možnosti
Foto

Velmi rozumná a logická úvaha.

9 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik