Diskuse

ČSSD odhalena!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-)........Pane autore, dal jste se s tím práci, ale napsal jste to precizně. Už jsem to psal několikrát! Kulturní fronta se vylekala, protože jí Fajt přihrával různé granty a dotace, možná se i šábli. Hamáček je měkkota, mluví sice rychle a pořád dokola, ale vylekal se, neodvede se opřít.

Vyhodí ministra, který objeví jak se někdo pěkně obohacuje,(čili není to korupce, jak píše jeden diskutér), ale je to obyčejná rozkrádačka, jak se pravilo v minulosti. Nezastane se ho, bojí se těch kultutrégrů, a problém je na světě, Aby nevypadal, jako hlupák,(konečně se projeví jako tvrďák), začne bojovat s presidentem a ještě si to nechá odsouhlasit grémiem. Proti presidentovi je bez šance a ještě hodnocení pro jeho politickou budoucnost bude velmi nepříznivé! R^R^R^

5 5
možnosti
Foto

zkuste někdy svá odvážná tvrzení dokázat, jinak budete stále za tlachala

4 1
možnosti
Foto

Hned při jejím sestavování se dostal do sporu s prezidentem Václavem Havlem, který váhal nad některými Zemanem navrhovanými jmény ministrů, konkrétně nad budoucími šéfy resortů zahraničních věcí a vnitra Janem Kavanem a Václavem Grulichem.

„Vycházím z článku 68 ústavy, ústava platí pro každého. Tento článek jasně říká, že prezident jmenuje na návrh ministerského předsedy členy vlády... Z něho jednoznačně vyplývá, že tady se nemůžeme ptát, kdo se komu líbí a kdo se komu nelíbí... Pokud jde o jakési personální veto, já se domnívám, že by bylo v rozporu s citovaným článkem 68,“ řekl Zeman v červenci 1998 na Nově v pořadu 7 čili Sedm dní.

V něm se Miloš Zeman vyjádřil také ke způsobu odvolání ministra. „Jak víte, podle ústavy to navrhuje premiér a v takovém případě je to zaručené,“ prohlásil tehdy Miloš Zeman. „Stručně řečeno – o tom, kdo bude ve vládě sociální demokracie, rozhodují sociální demokraté,“ citovala pak Zemanova slova k tomuto tématu také v červenci 1998 Mladá fronta Dnes.

A co dělá pan Zeman dnes???

7 0
možnosti
DR

To samé. Pouze na tu naprosto nesmyslnou rošádu na MK vyjádřil svůj názor.

3 3
možnosti
AM

A50d63a37m 45M73a90l35ý

18. 7. 2019 11:28

Zbytečný článek. Základní fakta jsou jasná.

ČSSD má právo nominovat jakéhokoliv ministra (je to naprosto politické rozhodnutí).

Nikdo, ani prezident nemá právo kandidáta kádrovat.

Prezident má ústavní povinnosti, které neplní.

Pokud toto nefunguje, není žádoucí zamlžovat situaci nějakými další "okolnosti".

Možná ČSSD nedělá dobře, ale je to jejich problém. To že některý ústavní činitel porušuje zákony, je však velmi vážné a je to záležitostí nás všech.

8 1
možnosti
LK

L10u77b28o97š 41K37r86i37m90l

18. 7. 2019 10:40

Ještě mě tak napadlo v čem je rozdíl u pana ministra, který současně ministruje, primátoruje a ještě stíhá učit. To jen k výčitce na pana Fajta, který přece k ředitelování nemůže stihnout dělat kurátorskou práci. Ale je možné, že politické funkce a vyučování na vysoké škole nejsou tak náročné a odměnu si zaslouží větší.... Nebo že by dvojí metr ?

2 0
možnosti
LK

L18u52b12o47š 63K31r38i55m75l

18. 7. 2019 10:29

Nějak mi v textu chybí informace o odhalené korupci. Možná by bylo vhodné nejprve nastudovat význam slova korupce a pak se jím ohánět. V trestním oznámení nikde nejde o korupci, ale možná o zpronevěru či případně o porušení pravidel při správě cizího majetku. Ale to nezní tak "úderně" jako korupce.

2 0
možnosti

Ostatně se dá připomenout, jak se Zeman tetelil blahem, když mu hejtmanka Vildumetzová lichotila, jak neuvěřitelně moudrým člověkem je. Tato paní si ovšem ještě jako starostka nechala vyplatit mimořádné odměny. Ministerstvo vnitra však konstatovalo, že na ně neměla nárok, a nařídilo jí odměny vrátit. Potom se však ANO dostalo do vlády a paní povýšila na ministerstvo vnitra, začala vést právě ten odbor, který jí nařídil odměny vrátit. A tak rozhodla, že nic vracet nemusí. Jak přesně se to liší od střetu zájmů, v němž byl Fajt, a podezření, že ho zneužil? Paní hejtmance ovšem Zeman nic nevyčítá, ani tu mohutnou kumulaci funkcí, že už skoro dohání Haška.

2 0
možnosti
JB

J31i65r70i 63B75o95r

18. 7. 2019 10:15

Pane Máj, jestlipak si ještě vzpomenete jak pan ministr Staněk nabízel tomu podvodníkovi Fajtovi místo finančního ředitele.:-)

3 0
možnosti
Foto

..... který byl demokratickými volbami zvolen přímou volbou. Má tedy nejsilnější mandát ze všech našich politiků vůbec...

Zdroj: https://maj.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=721230

0 1
možnosti
Foto

odklepl jsem to omylem, chybí tam ještě: jak silný mandát, či všelidová volba mění pravomoce prezidenta???

1 1
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik