Diskuse

Venezuela

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autor prostě nemůže připustit, že Venezuela je další zemí, kde krachuje socialismus. Že tzv. "sociální rovnost", vlajková loď každého podobného režimu, musí nutně dojet na umrtvení podnikatelské činnosti a aktivity obyvatel. Miliony utečenců za poslední rok (komu se radostně emigruje kvůli hladu a nemocem do nejistoty?), naprostý rozval zdravotní péče atd. Toto jsou atributy konce další země, která to zkusila.

Něco mi říká, že není poslední,Že i přes tuto zkušenost se najde zase někdo, kdo si bude myslet, že ví lépe než ostatní, jak se má žít.

Myslím, že i autor textu je rád, že už 30 let nemusí stát ve frontě na toaletní papír a místo takto ušetřeného času může psát adorační články.

14 2
možnosti
Foto

Souhlasím, že socialismus je ideologický omyl. Ovšem to, jak autor blogu popisuje americké aktivity ve Venezuele, je zase kapitalistické svinstvo a tomu se dá i přičíst část tamní bídy.

4 4
možnosti
Foto

Budete se divit, ale USA do Venezuely vyvezlo 550 tisíc barelů ropy a ta se míchá s jejich ropou, protože obsahuje velké množství síry. Ropu těží ve Venuzele státní společnost Petróleos de Venezuela (PDVSA) .

2 0
možnosti
FD

bez těch tygrů by tu ropu nevytěžili.Jakou vládu si lid zvolí,takové má požitky z bohatství.

0 0
možnosti
DD

Jen jako perličku je třeba dodat, že odpojení USD od zlata mají na svědomí novináři, kteří si během vietnamské války všimli, že tady něco nesedí, protože podle jejich výpočtů se buď našlo obrovské nové naleziště zlata v USA a tím se mohlo vytisknout více USD na financování války nebo se jednoduše roztočily rotačky pro tisk zlatem nepodloženého dolaru. Nixon kličkoval pod palbou novinářů jak zajíc před myslivci, ale nakonec situaci vyřešil tím, že "DOČASNĚ" pozastavil směnitelnost USD za zlato. Takže odpojení USD od zlata je pouze DOČASNÉ !!!

Jinak blog je skvěle jednoduše napsán a autor bude nejspíše označen za Putinova agenta a podporovatele socialistické myšlenky ... ach jo. Že uvádí fakta bude samozřejmě bráno jako přitěžující okolnost :-).

7 3
možnosti
DR

To je tady přece normální.

5 1
možnosti
JL

Vite pane Maji, ze jste zapomenul ctenarum rici, co se stalo s penezi za vlady Chaveze. Po zaplaceni majetku olearskych firem po znarodneni (Venezuela nemela moznost tezit ropu sama, nevedela jak) jeho prijem byl velmi priznivy. 40% tezby ropy slo do USA za SVETOVOU cenu. Vsak spatne hospodareni rezimu a hlavne podpora svetove revoluce, byly pricinou upadku zivotni urovne. Tento poznatek neni z novin nebo z internetu. Tento poznatek je od meho spolupracovnika z Venezuely. Ten mohl na jeho rodine pozorovat, jak ktery "rezim" vedl stat. Po nastupu Chaveze, vse se znarodnilo (jako na Kube) a zacalo to jit od desiti k peti. Dnes je vse drzeno jen pomoci armady. Vsichni vsak doufaji ve zmenu bez strileni.

8 2
možnosti
DD

Zapomněl i nezapomněl - v blogu je zmínka o tom, že dluh byl celkem nekompromisně vymáhán. Nevyjmenoval sankce ze strany USA, které situaci nezlehčovaly a rovněž neuvedl, že podstatná část příjmu byla nasměrována na podporu těch nejchudších - od zdravotní péče až po vyložené socialistické nesmysly jako el. zadara.

Faktem je, že kapitalismus směřuje k extrémním nerovnostem, socialismus směřuje k rovnostářství, které je označováno jako bída pro všechny. Ovšem záleží na úhlu pohledu - horní vrstvy to za Chávéze považovaly za katastrofu (právem a proto houfně emigrovaly), ale ti nejchudší (kterých je nevíce) za své vítězství, protože se jejich postavení výrazně zlepšilo. To bylo za Cháveze.

Muduro bude pravděpodobně vrták, který přízeň těch nejchudších asi nemá.

4 1
možnosti
JF

J46a11r98d40a 35F15i59š76e90r

31. 1. 2019 16:08

A jestlipak víte, taváryšč doktor, proč mimo jiné dostává Venezuela tak málo peněz za svou ropu? Protože vlastní hodně nestandardní a hodně těžkou ropu,kterou aby prodala, musí dokonce míchat s nějakou lehčí. Takže dokonce ropu dováží, arabskou, ruskou atd...A nejvíc ropy od nich kupovala a vlastně i stále kupuje právě USA , která má některé rafinerské kapacitty přispůsobené této ropě nebo si jí míchá sama

3 0
možnosti
Foto

Díky za poučení, že je to i ve Venezuele zase jako všude jinde.

3 4
možnosti
Foto

Dobře napsáno, karma R^

5 9
možnosti
DR

Nebyl jste včera zřejmě daleko od pravdy.

2 0
možnosti
JL

Fakta mluví jasnou řečí. Venezuela má 31 milionů obyvatel, z toho uteklo do sousedních zemí 5 milionů obyvatel. Vysvětlete příčinu.

13 1
možnosti
Foto

Protože je ve Venezuele bída a proč je tam bída, autor vysvětlil. Proč utíkají černoši z Afriky? Protože je tam bída. A proč je tam bída? Protože nečernošské firmy v tamních zemích plundrují přírodní bohatství a nechávají jim almužnu jako Amíci kdysi Venezuele.

3 4
možnosti

Pane bože to je canc, i Rudé Právo by se stydělo...

14 2
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik