Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Hmmm. "....jen formální, neboť Krym zůstával nadále součástí Sovětského svazu." No jo, ale pak bylo i rozdělení na jednotlivé SSR jen formální, neboť byly součástí SSSR. Takže vlastně byl nezákonný celý rozpad SSSR, ne? Tedy alespoň podle Vaší logiky.

Pro Vaši informaci: Rozpad federace SSSR se realizoval ústavně-právním aktem (obdobně, jako rozpad ČSFR). Deklarace o rozpadu uznala samostatnost jednotlivých SSR v jejich existujících hranicích. Existujících hranicích (!), pane Máji. Takže rozloha Ukrajiny, včetně Krymu byla legální. Ostatně legálnost a nedotknutelnost potvrdilo i Budapešťské memorandum (Ukrajina, Rusko, USA, GB).

Své, výše uvedené, závazky rusko flagrantně porušilo (jak je ostatně státům, na tomto území ležícím, vlastní).

20 1
možnosti
VV

Pane Máj ,smekám ošoupaný klobouk a děkuji

3 7
možnosti
Foto

Přesně popsáno, k čemu tam došlo. Ale kdo nechce, stejně nepochopí... R^

18 19
možnosti

Jasně,komu se to nelibí, bude k tomu dozajista veden nekalými úmysly a kdo ví, možná dokonce zneužívá malé holčičky.

9 0
možnosti
MB

Rozumně! Já plně chápu potřeby Ruska mít Krym ve svých rukou, flota - základna - strategické místo. Problém vidím - ve způsobu provedení! Opravdu mne fascinuje J. Stalin, (nežije již 65 let)! On přemisťoval masy lidí a správně předpokládal budoucí uplatnění rusky mluvících občanů. Je úžasné, V. Putin z toho dodnes těží! (Klasika našich Sudet). Čili to bezpráví - pak permanentně pokračuje neustále! Je otázka, kam se až historicky vracet. Pořád si ovšem myslím, že existují civilizované způsoby, jak situaci řešit. Kreml se drží pouze toho jediného - Lži, nátlaku, zastrašování, aby uplatnil svůj vliv . Země nefunguje, ale zase je o cosi větší - znáte to ... :-)

28 6
možnosti
VH

Nejen klasika našich Sudet, ale i klasika izraelských osad na Palestinském území.

2 3
možnosti
DR

Přiznám se, hodně informací o kterých jsem i já nevěděl a tudíž klasicky po českobudějovicku, zasloužená karma. R^

4 7
možnosti
MB

Sedím si takhle na českobudějovicku, kde Internet nám nejde. Pokud jde, neumím v něm hledat. Tu spásné pondělí! Už mám informace, o kterých jsem nevěděl! Děkuji autoru blogu - posílám zaslouženou karmu ! (Krásný život) :-) ...

5 1
možnosti
JL

Krym vůbec nebyl darován. Kdyby byl darován, jednalo by se o danajský dar. Hospodářsky zaostalého Krymu, se RFSR prostě zbavila na účet Ukrajiny.

Jiná věc je ta, že po anexi Krymu, se nuceně jeho obyvatelé stali občany RF.

Nepřijmout občanství, znamenalo právně neexistovat. Viz případ Oleh Sensov.

Kdo se nepodvolil, musel být potrestán.

22 4
možnosti
PK

Ano, na Krymu byli už ruští vojáci- jak by tam mohli nebýt, když tam Rusáci měli minimálně pětitisícovou vojenskou základnu?!

To že Rusové usedlí na Krymu chtěli do Ruska byl prostě pud sebezáchovy - kdyby k tomu nedošlo, vznikla by na Krymu stejná válka jako v oblasti Donbasu. Vylodění zelených mužíků bez výložek bylo samozřejmě velmi podivné - ale připusťme, že možná zabránilo daleko většimu průšvihu.

Navíc reálná představa, že Ukrajinci pozvou Američany na poloostrov, kde Rusové mají nejvýznamnější základny svého loďstva a letectva- a které by určitě nevyklidili, protože na to mělli dlouhobou v devadesátých letech uzavřenou smlouvu - ta opravdu zaváněla 3.světovou válkou..

7 8
možnosti

Vylodění zelených mužíčků průšvihu nezabránilo, ale průšvih způsobilo. Rusové si vyzkoušeli, jak snadno mohou okupační síly vydávat za “domobranu”, a pokusili se o stejný scénář jako na Krymu i v dalších ukrajinských oblastech. Ukrajina se ale tentokrát bránila. Válka tam tedy trvá doposud.

11 3
možnosti

Argumentace tím, co by se třeba někdy, v bujně fantazii autorově mohlo stát a následně s tim začít dělat jako se skutecnou věcí... Tenhle přístup fakt miluji. Akorát že v románech z alternativní historie nebo v satiře.

6 4
možnosti
MK

Problém Krymu by byl na stole daleko dříve, kdyby ovšem nebyly ve hře jaderné zbraně. Rus musel za ně podepsat celistvost hranic, takže následné diplomatické jednání nepřipadalo v úvahu. Američan, místo aby se domluvil na toleranci a opustil soupeření, pokračuje v politice bipolárního světa a obkličování území býv. SSSR, viz. těžký paskvil, když Turecko je v NATO!!! Případná (připravovaná) americká základna hrozila - prostě těch aspektů bylo více.

6 10
možnosti
Foto

Specielně pro Vás a zastánce té jediné, nezpochybnitelné, "nezávislé" a správné pravdy:

https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=689852

6 4
možnosti
JK

Další vršení marasmu slov a rádoby myšlenek. Důležité je nemyslet ale hlavně vypustit. 10x, 100x, něco se chytí, aspoň něco, držte si palce.

5 7
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik