Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Toto shrnutí se ale nebude líbit Zeiglerovi a dalším sluníčkářům,i když je to velmi dobře zpracováno.

20 6
možnosti

Souhlasíte s tím, že Německo mělo nárok na Sudety? Pokud ne, jste sluníčkář.

13 2
možnosti
Foto

To je zase kvikotu, když to vaše mezinárodní demokraticke společenství ukradlo na základě lži Srbům Kosovo, to jste mlčeli ,že???? https://www.denik.cz/ze_sveta/finsko_kosovo20081024.html. !!

5 8
možnosti

A kdo neabsolvuje pětiminutovku nenávisti proti uzurpátorům Kosova, není správný soudruh... Ehm co to povídám... rozumný diskutér

4 3
možnosti

Sputnik news je zpravodajský portál provozovaný ruskou vládou. Narozdíl od TASS je propagandistický naprosto nepokrytě.

8 0
možnosti

Ale tohle patří jinam... :-/

0 0
možnosti
PT

P93e87t50r 26T59o40m85e57k

3. 12. 2018 19:17

Rusáci měli, mají a budou vždy mít okupantství v krvi.

16 4
možnosti

Do určité míry máte pravdu. Do určité. Krym se skutečně nikdy moc necítil moc součástí Ukrajiny. Ano, byly tam pokusy o vyhlášení větší autonomie/samostatnosti (tady neznám podrobnosti, což přiznám). Ale co chápu, vyhlašovali samostatnost, ne připojení k Rusku.

Co se samotné okupace týče. Pokud by Krym skutečně vyhlásil samostatnost a Ukrajinci by to chtěli potlačit silou, ano, v tomto případě by se o legálnosti okupace dalo jakž takž mluvit. Ale Rusko prostě využilo slabosti Ukrajiny, okupovalo Krym a pokoušelo se to zlegalizovat ex post. Kdyby se stáhli z Krymu a nechali volby zopakovat za přítomnosti modrých přileb, ano, dalo by se mluvit o legálnosti. Ale takhle ne. Takhle jde o čistou okupaci.

Mimochodem, dokážete si představit, co by se stalo krymským představitelům, kdyby teď chtěli vyhlásit referendum o autonomii?

20 3
možnosti
JA

J66i19ř87í 25A63l45e42x95a

3. 12. 2018 19:19

Velmi rozumný popis. R^

7 0
možnosti
Foto

samozřejmě karma, co jiného ?

11 9
možnosti
JP

J79a27n 43P47a56v51l39i63š

3. 12. 2018 17:40

Pan MUDr. Máj je velmi chytrý a co píše,tak si za tím může stát.Tady na diskusi jsou tři skupiny diskutujících.1/Vše co dělá Rusko je špatné,i kdyby to náhodou bylo dobré.2/Zde to je obráceně tj.co dělá Ukrajina je špatně,co dělá Rusko dobře.Ale ani jeden z těchto bodů nemůže být nikdy pravda.A tady je třetí skupina,která nefandi ani jednomu,ale má vlastní názory a dovede rozdělovat chyby na obě strany.Ani jeden z těchto států není svatý a nikdy nebude.Svátý není ani státeček Vatikán.

13 2
možnosti

Pan Máj je z té druhé skupiny.

6 2
možnosti
VB

Pro zastánce názoru, že Krym patřil Rusku a Nikyta Chrusčov jako vůdce Sovětského svazu, což není totéž co Rusko, jej neprávem daroval Ukrajině, doporučuji se seznámit s historií tohoto poloostrova; ve stejné logice by nárok mohl vznést Osmanská říše, resp. Turecko, předtím zde byl Krymský chanát, předtím Bosporská říše vytvořená Řeky a původně zde žil kmen Taurů, stačí se podívat sem http://cs.wikipedia.org/wiki/D%C4%9Bjiny_Krymu; že něco někdy patřilo k nějakému státu nebo území leží blízko země vznášející nárok, jako je případ Argentiny a Falklandských ostrovů ,to všechno jsou nicotné argumenty).

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=463031

Jinak tam máte chybu v psaní, nikoliv zelení mužíčci, ale na Krymu řádili zelení mužici.

21 2
možnosti
MV

V moderní historii byl Krym ruský, většinu obyvatelstva tvoří Rusové. Osmani kdysi vyhnali/vyvraždili původní obyvatelstvo a určitou dobu Krym ovladali, ale pak o nadvládu přišli. Návrat do Ruska je podle mě náprava nesmyslu vzniklého v době socialismu, kdy se obyvatel nikdo na nic neptal.

Logika, že by Krym dnes měl patřit Turecku je nesmyslná - k jakému datu se v historii vracet - před 300 let? Proč tedy ne před 1000 let? Nebo třeba do doby Čingischána? A komu má patřit Amerika? Španělsku? Anglii? Indiánům?

5 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik