Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobře, ale stejně tak lze chápat, že násilné bylo připojení Krymu k Ukrajině v době, kdy si to krymský lid nepřát. Nestojím ani na jedné straně. Na hru mocných doplácí lidé žijící na Krymu.

0 0
možnosti
Foto

Nedoplácí... mám pár přátel, kteří mohou potvrdit, že chtějí být součástí Ruska a ne toho cirkusu co si říká Ukrajina...

0 0
možnosti

No a co kdyby se chtěl oddělit min. Jižní Morava? Co vy na to?

Pražák je pro nepražáka mluvou, chováním i oblečením stejně rázovitá postavička, jako kdybych já vylezl na Můstku z metra v kroji a zahlaholil: „Tož kde máte teho koňa“.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=453579

0 0
možnosti

Každé barokní město na Krymu postavili Rusové a v carských dobách byl Sevastopol významným obchodním centrem. Krym patří Rusku déle než USA nezávislost. Hodně pokulhává srovnání některých se Sudety, protože Sudety patřily vždy pod Čechy, potažmo Českou korunu, zatímco Krym vždy patřil Rusku.

0 0
možnosti

Co to je vždy? Chebsko bylo třeba připojeno 1322. Stát, což nikdy není nějaká imaginární entita, ale vždy konkrétní lidé, kteří rozhodli nejen o vyhnání, ale i o čechyzaci majetku Němců. Jako kdyby státu patřil a ti co se nacházejí uvnitř jeho hranic, jej měli jenom zapůjčený a tato "výpůjčka" mohla být kdykoliv zrušena.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=463159

0 0
možnosti

93,3% pro pripojeni k Rusku....hmmmmm....neco mi to pripomina. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Asi to, že se nebude moci chodit klanět k soše Bandery a zabíjet si své rusáky. Opravdu, smůla.

0 0
možnosti

J73a15n 94R35i70c51h20t88e31r

7. 12. 2018 14:29

A co takhle: jak to bylo s Krymem v době vzniku SSSR? Protože od toho by se dalo odpíchnout nejlíp, řekl bych.

Ve zkratce:

Ruské impérium, Krymská autonomní sovětská socialistická republika, po 2. sv. válce Ruská SFSR, 1954 rozhodnutím Nejvyššího sovětu součást Ukrajinské SSR (protože na Ukrajině byli závislí, dodávky vody, potravin apod.).

Po rozpadu SSSR se jednotlivé státy SSSR osamostatnily. Proč tuto možnost nepřiznat i Krymu, který koneckonců začínal jako jeden ze států SSSR, pak byl součástí Ruska a až poté Ukrajiny?

Fakt mi není jasný jediný rozumný důvod, proč se vracet do r. 1954 a ne třeba 1953...

2 0
možnosti

A co tak 1000 let. před naším letopočtem?

0 0
možnosti

Celkově ukrutná hloupost (sama sebe nazývaná uvažováním).;-€

0 2
možnosti
Foto

Reakce hlupáka. Stručná a líná.

2 0
možnosti

Takže Krym je vlastně podle vás paralelou k Čečensku.....

Vždy mne bavili lidi, kteří mají na něco názor a hledají argumentaci i některá použitelná fakta, jak si ten svůj názor potvrdit navzdory realitě.

Normálně se tomu říká, pro stromy nevidět les.

0 0
možnosti

"Nevím jak vy, ale já bych nevím co dal za to, kdyby tehdy v Oděse v květnu 2014, nějací zelení mužíčci byli, a celé té hrůze zabránili..."

Tehdy proruská policie záměrně vyklidila pole, aby pomohla vyprovokovat konflikt. Vaše neznalost je logickým důsledkem Vaší ideologie, podle které není na hlasování paralmentu pod dohledem kalašnikovů nic vynuceného.

Ostatně obsazení sudet v roce 1938 také přineslo klid a ukončilo nepokoje. Zájem sudetských němců Vás jaksi nezajímá, ovšem zájem rusů na Krymu je Vám svatý.

3 1
možnosti

Pan Máj měl asi na mysli smutnou událost kdy bylo upáleno několik desítek lidí v domě odborů. Majdanovci znásilňovali, stříleli, tloukli tyčema.

1 1
možnosti

Češi mají asi nejmenší důvod zastávat se Krymu po zkušenostech se Sudety, které se taky chtěly několikrát odtrhnout. A když se opravdu odtrhly, vyřešili jsme to vojenským obsazením. A když by se Ukrajina měla chovat stejně, jako tehdy Československo, tak by byla za ty špatné a ČSR za dobré.

1 0
možnosti

Já si myslím, že paralela je naprosto ale naprosto dokonalá. Sudety byly územím osídleném z velké většiny německonárodnostním obyvatelstvem. Z tohoto důvodu měli morální právo na sebeurčení dle své vlastní vůle (a Krym má taky toto právo). Nemohlo být jiného východiska než Mnichov. Co mu asi tak v tom Mnichově 1938 měli Hitlerovi říci? Snad: "Ano, žije tam sice většina Němců, ale autonomních výhod a svobod na sebeurčení tam požívají dostatečně a to jim musí stačit, takže s tím jděte do p-dele..."? Pokud tamější Němci chtěli připojení k velkoněmecké říši, tak věc byla v zásadě jasná.

Ano, po válce došlo k odsunu a dekretům, ale to bylo jen díky tomu, že spojenci museli akceptovat fakt, že jsme jako ČR v roce 1938 akceptovali tehdejší jejich diktát - a i přes tuto oběť to neodvrátilo válku. Pokud bychom v roce 1938 závěry Mnichova neakceptovali (Sudety nepodstoupili - a bojovali), existovala by dnes ČR v oné známé územně okleštěné podobě a Sudety by byly součástí poválečného NSR a Rakouska.

2 0
možnosti

Pane Máji, všechna čest a díky za tu práci kterou jste si s tím dal. Samozřejmě, hochům od Bobří řeky se to líbit nebude. Ale za nás ještě normálně smýšlející palec nahoru R^

8 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS