Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O16t41a 50B83l52a64ž28e76k

12. 6. 2018 10:41

Podle mého názoru křesťanství je odděleno od násilí nejenom svojí filozofií, ale zcela věcně a prakticky především tím, že je snad ve všech státech odloučeno od výkonu státní moci, tedy i od případného hromadného násilí - války. O tom rozhodují politici, případně všudypřítomné peníze - ale rozhodně ne církev ani křesťanská víra. Nemluvím o individuálních selháních... Chápu, že autor hry může být poznamenán zkušeností z nedávné války v bývalé Jugoslávii, ale reakcí vnějšku - Evropy - bylo např. bombardování Bělehradu - tedy pravoslavných (tedy křesťanských) Srbů, což utlumilo zabíjení muslimů v Kosovu... Tedy - slova o válce křesťanského a muslimského světa z naší strany rozhodně neplatí.

2 1
možnosti
Foto

O72t72a 97B26l30a24ž40e91k

12. 6. 2018 11:02

... tedy - použití nejvyššího symbolu křesťanství ke scéně znásilnění je naprosto lživé.

6 0
možnosti
JE

Mily pane, nemusím strávit ani den v koncentráku v Osvětimi, abych věděl co se tam dělo!

5 0
možnosti
JE

Omlouvám se, ale příspěvek je reakce na pana Vodvářku. I dnes šotek zase řádí:-/

2 0
možnosti
JH

Jako když hrách na stěnu házíš! Ten pán je prostě namyšlenej slavoman....

13 2
možnosti
Foto

Napsal jste to hezky. Uvítal bych reakci pana Halíka, ale toho se zřejmě nedočkáme. Předpokládám, že vám neodpověděl...

14 1
možnosti
Foto

Pusťte si prosím na DVTV rozhovor Msgre Halíka a Petra Žantovského. Tam máte reakci z první ruky. Pak jsem zvědav na Váš názor.

4 1
možnosti
MD

Kdyz napadne krestanstvi ateista, komunista, tedy nekdo z druheho ideoveho tabora, bude to spatne. Jednoznacne vhodnejsi je postava T. Halika. Takova jako kritika zevnitr. Vase snaha je naprosto zbytecna. T. Halik zpiva podle notoveho zaznamu, ktery ma zredit mekke krestanstvi tvrdym islamem a zajistit prvofazovou islamizaci Evropy. Dalsi faze budou nasledovat.

7 3
možnosti
ZH

No nevím, takovou informaci může mít ověřenou jedině někdo, kdo sedí ve vedení té islamizace. ;-D A teď se braňte

3 3
možnosti
Foto

Tak to je opravdu zločin.Halík chce,aby se věřící zamysleli...jen to je velký hřích.:-)Srovnávat urážku Ježíše s urážkou vlastní maminky,to už celkam zavání náboženským fanatismem,který tady pár bigotních ortodoxních křestanu předvádí.Doufám,že jste tu celou hru viděl,když ji kritizujete.To by měl být základ.

6 17
možnosti
JK

J33a90n 92K63o91z41á70k

12. 6. 2018 21:48

Vy, jste holocaust viděl?

1 1
možnosti
SN

:-).......Jako obvykle.....výborný článek ! Nechť se Halík,( jak pravidelně píšu, vlk v rouše beránčím), chytne za nos a projeví trochu pokory. On se opravdu cítí být tím vyvoleným, majitelem jediné pravdy. Kdysi, ještě za totality jsem ho obdivoval, uznával jeho myšlenky, v současné době mu pýcha zatemnila mozek. R^R^R^

12 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

Zdá se, že všichni mají jasno, aniž by onu hru viděli. Je samozřejmě možné se vůči ní vymezit, stejně jako vůči Tomáši Halíkovi. Ale podstatou by měla být znalost tématu, v tomto případě přinejmenším shlédnutí této hry.

8 11
možnosti
RB

Takže ten hnus máme podporovat tím, že si budeme kupovat vstupenky? Díky ne.

15 2
možnosti
BK

Dobrý večer,velmi Vám děkují za napsání a zveřejnění tohoto článku,velice mně bolí srdce za zneužití Kristova jména,je to rouhání se před Stvořitelem všeho co jest,zneuctění symbolu víry a vlastně i nás věřící.

9 3
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik