Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma, pane autore. Rámcově s Vámi souhlasím, až na nějaké "blechy".

;-DR^

1 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli zrovna postavu Ježíše Krista můžeme označit jako řádného syna, jenž by hájil vždy svou matku. Asi k ní později, když začal se svým kazatelstvím spolu s jeho sourozenci, neměl příliš vřelý vztah. Nemohla se dostat s jeho bratry přes dav a on sdělil, že má mnohem více matek a mnohem více bratrů, kteří poslouchají slovo Boží. Možná byl zrozen z Ducha svatého, jak se nám snaží vsugerovat církve, ale měl i sourozence. A ty mohl mít pouze, když by si jeho matka vzala vdovce anebo, když by spolu manželé vedli kromě Ježíše Krista, normální sexuální život. Za druhé, když by se Ježíš dočetl o své matce v tisku, vůbec by o tom nevěděl, protože byl stejně jako všichni obyvatelé Galileje až na pár rabínů, židovských arsitokratů anebo správců římského iméria, negramotný. Možná by mu o tom někdo řekl, že se o jeho matce píše v tisku, tehdy spíše na nějakém papyru. Možná by mu to ani moc nevadilo, protože by byl zaměstnán kázáním davům. Není pravda, že by nikdy nikom neublížil. Každý za život zarmoutíme někoho. Ježíš šel ale ještě dál. Nabádal k zabíjení dětí, kteří proklejí své rodiče.Jak se píše v Lukášovi 2-13-21, seřezal důtkami řadu lidí v chrámu. Takže prodavačům způsobil i fyzickou bolest a řada z dalších lidí měla z jeho bvouřlivého vystoupení v crhámu šok, protože raději sama uprchla. Díky němu mělo hodně lidí velké modřiny.

0 3
možnosti

Ježíš byl negramotný? Pak tu máme popsaný další zázrak!

Lukáš 4:16 I přišel do Nazareta, kde byl vychován. Podle svého zvyku vstoupil v sobotní den do synagogy. A povstal, aby četl. 17 Byl mu podán svitek proroka Izaiáše; rozvinul svitek a našel místo, kde bylo napsáno:

6 0
možnosti

Na Váš článek jsem byl zvědavý vzhledem k uctivému oslovení Tomáše Halíka. Nemýlil jsem se. Jen nevím, jaká nová násilí nám tato hra přináší...

:-)

2 3
možnosti

Pan Halík není můj oblíbenec ale jeho názor jsem si přečetl a nic závadného jsem neshledal, ale jako agnostik chápu, že ovečka se nesmí příliš vzdálit od stáda...

3 5
možnosti
Foto

S týmii svojimi ovcami má pravdu. Presne takýchto situácií sa týka "nastav druhú tvár", ale tí veriaci asi nedávajú príliš pozor, alebo z chodenia do kostolov urobili folklór. Takže som v tomto na strane Halíka. :-)

2 6
možnosti

P58e77t52r 75B70u94r38i97a32n

12. 6. 2018 14:58

Dal jsem karmu za souhlas s počinem. Ovšem dovolte mi vytknout vám určitou korektní připodělanost ve vašem tvrzení: “Prostí věřící” zajisté vědí, že Evropané ubližovali mnoha zemím blízkého východu a Afriky, když byli koloniálními “správci”.

Zdroj: https://maj.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=666478

Tak předně kolonizovat, vraždit a znásilňovat začali jako první muslimové a to celou severní Afriku a Evropu (Španělsko). Dále prakticky až do rozvoje střelných zbraní neustále a nepřetržitě napadali Evropu z jihu (2x obléhaná Vídeň, dobytý a uloupený Cařihrad, trvalé vyvražďování Řecka apod. ). Vzhledem k velikosti a rozsahu Osmanské říše se dá s určitostí říct, že to byly právě národy blízkého východu, které se na decimaci Evropy podílely nejvíce. Víte např. o tom, že jen v průběhu 18.stol. odvlekli muslimové do otroctví na 1 milion Evropanů? Co do rozsahu jak územního, tak časového, jsou tedy Evropané v kolonizacích těchto území až ti druzí. Je mi záhadou, proč tato historická fakta nezná zrovna Frljič pocházející z regionu trvale dlouhodobě obsazovaného zrovna muslimy.

8 0
možnosti
Foto

Kde máte Peršany a Řím?

0 0
možnosti

Karma... Halikuv problem dle me nejlepe ilustruje vtip: jaky je rozdil mezi Bohem a Halikem? Buh si nemysli, ze je Halik...

7 2
možnosti

To je velmi starý vtip, ve kterém figuroval Václav Klaus. Halíka jste si tam účelově dosadil teď.

2 3
možnosti

Naprosto přesné, karma.R^

11 2
možnosti
Foto

Takový už svět.Každý kdo požadá lynčující dav,aby se na chvilku zastavil a přemýšlel než začne svuj "spravedlivý trest" vykonávat na "zločinci",je davem většinou sám zlynčován jako nepřítel.K něčemu takovému je potřeba odvaha.Na jednoho takového člověka si vzpomínám,nějaký Ježíš.Také se postavil davu "slušných lidí",kteří chtěli potrestat hříšnou ženu.Kdo jste,že tady hážete kameny?A proč?Přemýšlejte,nic jiného po Vás nikdo nechce...

2 4
možnosti

Jestli tomu správně rozumím, pana Halíka dáváte do analogie s Ježíšem. V tomto daném případě je ovšem pan Halík ten "slušný".

Pan Halík se nepostavil davu, ale naopak - naprosto s ním splývá a touží po jeho "hodnotách". A po jeho "kultuře".

[>-]

0 0
možnosti

J71a58n 21R23i24c69h98t94e76r

12. 6. 2018 10:54

Problém páně Halíkův vidím především v tom, že získal pocit vlastní neomylnosti, nadřazenosti a nedotknutelnosti a úměrně tomu se také chová.

Jak praví kniha Přísloví 21,4: "Pýcha očí a nadutost srdce, ač jsou svévolníkům světlem, jsou hříchem."

Potíž tkví v tom, že člověk stižený pýchou si pýchu nikdy nepřizná:-/

26 1
možnosti

A vy si ji tímto příspěvkem přiznáváte? Kritizujete uznávaného vzdělaného člověka a jste kdo? Napsal jste desetinu z počtu jeho teologických traktátů ...?

3 14
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik