Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Svět se vrací do rovnováhy a stejně jak jej vyvedl z rovnováhy kolonialismus, nacionalismus, fašismus, komunismus a dnes jednotné lidstvo a humanizace.

Lidstvo je falešný pohled, je zde soubor etnik a společností - civilizací jež mají jiný historický vývoj, jiné přírodní klimatické podmínky, jež utvářejí jejich světa hodnoty.

Arabský svět vyrůstal na poušti a je kmenový, obdobně Afrika kde je to ještě více přírodnější. Latinská Amerika má tak k sociálnímu rovnostářství. USA je konglomerát přistěhovalců, národností a etnik, naštěstí na velké prostoru, tudíž jejich pohled na svět je jaký je. Evropa vyrůstala na soupeření moci několika skupin, vládce, klér, šlechta, měšťanstvo, poddaný lid. Rusko a východní Evropa šla tzv. Byzantskou cestou, jeden absolutní vládce jež v sobě spojuje jak světskou tak duchovní a lidi zde potřebují silného vládce a vlast mají za rodinu a vládce je otec ... .

Čína se vyvíjí v kruhu, Indie je kastovní ... .

Navíc je potřeba člověka jak si sesadit z trůnu. Naše planeta je daleko mocnější a tvůrčí. Pevninský povrch i oceány procházejí geologickou transformací jež vytváří i projevy výbuchy sopek, zemětřesení, tsunami... . 

Klima má taky svoje periody. Jinak řečeno může smést celé města, státy, civilizace a každý den ... . Do budoucna bude potřeba pochopit že každá civilizace to má jinak, že budou ohrožovat další. Budeme se potřeba naučit žít opět v jiném světě, což je i evoluce a bude zde i přirozený výběr v podobě střetu civilizací ... .

0 0
možnosti
Foto

Pane Hluboký omyl. Palestina není žádný stát. Aby byla státem musela by jí uznat  OSN a ne Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu.:-)

.

11 0
možnosti
PM

P80e39t90r 71M75á52j

29. 7. 2014 14:11

Takže je klidně můžeme vraždit... dál?

1 6
možnosti
JS

Víte proč na straně Izraele umírají hlavně vojáci? Protože izraelští vojáci dělají všechno proto, aby neumírali civilisté. A víte proč na straně palestinských Arabů umírá tolik civilistů? Protože obětmi mezi civilisty si Hamas získává sympatie právě takových lidí, jako jste Vy.

Možná jste si toho nevšiml, ale na Izrael dopadali a dopadají rakety pořád. Stovky raket na Izrael dopadly ještě dávno před smrtí Vámi zmíněných tří chlapců a izraelští policisté likvidovali čím dál více nastražených bomb na ulicích, v autobusech a obchodech… Současná akce Izraele tedy není jen pouhým aktem nějaké pomsty. Vrahové v čím dál větším počtu vstupovali do Izraele vykopanými tunely s cílem "zabíjet Židy kdekoli je naleznou". Současný stav je pouze vygradováním této situace.

Nejvíce mne fascinují lidé, kteří ve válce trvají na dodržování práva. Podle toho za druhé světové války měli spojenci nacisty spíše uprosit a ne porazit.

11 1
možnosti
VS

Bohužel zřejmě patříte k těm, kteří nemají schopnost se zamyslet nad problémem hlouběji. Ten článek není obranu teroristů,

1 7
možnosti

Dokud Izrael neuzná, že jeho rozloha je určena hranicemi v Plánu OSN, že musí dojít k návrátu arabských uprchlíků a že musí uznat Stát Palestinu, tak ať udělá, co udělá, tak se do toho marasmu bude propadat čím dál hlouběji.

0 4
možnosti
JS

A co židovští uprchlíci z arabských zemí? Po roce 1948 jich z arabských zemí před perzekucemi uprchlo skoro devět set tisíc a zanechali tam pozemky, které svou celkovou rozlohou čtyřikrát převyšují rozlohu Izraele. Například v Egyptě existuje zákon, který umožňuje zbavit občanství každého muže, který si vezme manželku židovské národnosti. Zákon byl uplatněn již v desítkách tisíc případů. Irák a další země vyhlásily za sionismus trest smrti. V Maroku probíhalo vraždění Židů a rabování jejich majetku v takovém měřítku, že Izrael musel zorganizovat letecký most, aby Arabové místní Židy zcela nevyvraždili.

Z Alžírska uprchlo všech 140 000 Židů, kteří zde žili přes dva tisíce let, tedy déle než Arabové. Z Egypta uprchlo všech 75 000 Židů, z Iráku 140 000, z Jemenu 50 000, z Libanonu 15 000, z Libye 35 000 z Maroka přes 250 000, ze Sýrie 20 000, z Tuniska 50 000… Majetek, který zde ve spěchu zanechali, má hodnotu stovek miliard dolarů.

Araby z Izraele nikdo nevyháněl, ale poté, co Arabové ostudně prohráli všechny války s Izraelem, tak je jasné, že raději utekli. Jen si představte, že by vedle Vás klidně bydlel soused, který Vám usiluje o život. Pěkná představa. Muslimským Arabům nečinilo žádný problém zabíjet své židovské sousedy, protože byli přesvědčeni, že válku drtivě vyhrají a žádní Židé už stejně nebudou a jejich činy nikdo soudit nebude. Jenže to dopadlo úplně naopak.

8 0
možnosti
KM

K66a88r51e47l 37M44a50s38e24k

29. 7. 2014 13:42

Díky za dobrý článek.

1 3
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik