Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J34i55r71i 62V18r17a93b39e68c

19. 5. 2020 12:28

Mele se to furt dokola. My máme už 19. mája. Tak už toho nechte, je to už jak za bolševika. Každý den se nám ti gerojci mažou na chleba.

Rv RvRv

4 0
možnosti
Foto

Po dobu 70 dní bombardovalo Německo V. Británii. SSSR dodával Německu pohonné hmoty, maziva a další suroviny k vedení války. Pohonné hmoty maziva byly důležité pro bombardéry, bombardující Británii. V době, kdy Německo napadlo SSSR byla stále otevřená druhá fronta. V. Británie a později USA bombardovalo Německo a to díky bombardování nikdy už nedosáhlo výroby zbraní v takovém rozsahu, jako před bombardováním. Želenice, silnice, mosty byly bombardováním rozbité. Německo mělo stále vázanou na západě významnou část své armády. Ne jako v době, kdy napadlo Francii, kde na hranicích s SSR mělo pouze celníky. Spojenci okamžitě po napadení SSSR začalo na žádost Stalina dodávat SSSR vše od onucí, tanků až po ocel.

4 0
možnosti
JM

Je to nepřesné. Bombardování Německa začalo smysluplně po nástupu Harrise na jaře 1942. A postupně narůstalo. Němci se ale dokázali přizpůsobit, a válečná výroba dosáhla vrcholu v roce 1944.

Okamžitě po napadení SSSR spojenci nic nedávali. Ani to nešlo. Británie na tom byla mizerně a s neutrálními USA bylo nejprve nutné se dohodnout.

Pomoc od spojenců SSSR dostával od 1.10. 1941.

Myslím, že by stačilo psát skutečnost. Není nutné kvůli nenávisti k Rusku-SSSR něco ještě pozměnit ve prospěch spojenců. Nebyli to kouzelníci. USA rozhodně nebyly v roce 1941 arzenál demokracie se sklady narvanými zbraněmi. Vše mělo svůj čas.

5 1
možnosti
Foto

Německá armáda stahující se z Prahy po podepsání kapitulace dne 8. května ve 12:00 hod.ponechala veškerou výzbroj v Praze. K Američanům odešla do 18:00 hod. neozbrojená. Výzbroj se dostala k Lidovým milicím. Veškerá výzbroj německé armády Střed zůstal u nás a náš stát ji za výhodnou cenu prodal Izraeli.

2 0
možnosti
JM

Kapitulace byla podepsána v 16.00, nikoli 12.00. Do 18 hodin nikdo k Američanům neodešel, v 18.00 začala kapitulace platit. Poté, ne před tím, začali Němci odcházet.

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem k jednomu bodu Dohody o obecné bezpečnosti z r. 1943, podle níž Vlády USA, GB a SSSR a Číny společně prohlašují, "že po skončení nepřátelství nepoužijí svých ozbrojených sil na území jiných států, leda k účelům, jež má na zřeteli tato deklarace a po společné poradě", tak nikdo z aktérů tehdejších dějů nemohl pojem demarkační čára považovat za čistě vojenský problém, musel si být vědom, že tím do budoucna určuje sféry vlivu.

0 1
možnosti
JZ

Za jedno si určitě zasloužíte poděkování.

Mě osobně ten váš článek přiměl k tomu, že jsem si o některých záležitostech něco doplnil, přečetl z různých zdrojů.

A teda, těžko říct, co vás pudí k tak svéráznému výkladu.

3 0
možnosti
Foto

Velmi kvalitně zpracováno, karma R^

4 6
možnosti
MB

Chvála bohu, že další zrady se již nekonaly. Generál K. Kutlvašr přijal od šéfa wehrmachtu v Praze - gen. R. Toussainta kapitulaci. Jak tragi - komické, když v setkání pokračovali ! V 50. letech, spolu oba degradovaní, strávili několik let ve věznici v Leopoldově. Kutlvašr mohl Toussaintovi i závidět, měl lepší podmínky ... !

Zajímavost - Němec podepsal spolupráci s Stb a maloval v base obrazy. Měli zajímavý osobní vztah - uznávali se. Chudák Kutlvašr! Byl vyhlášen za nepřítele SSSR, důvod ? Právě podpis té kapitulace. Kreml argumentoval, že to umožnilo přechod do US zajetí. Praha, se asi měla nechat rozmlátit a lidi pobít ... Pak se již už zrádné zrady, zejména po r. 1948 nekonaly ...:-)

10 0
možnosti
Foto

Velice svérázný výklad dějin.

11 1
možnosti
JM

No, za tento článek dostanete pěkně za uši. A je tedy fakt, že s řadou věcí s Vámi nemohu souhlasit, popř jsou sporné. Já připomenu jen jedno ze začátku Vašeho článku. USA nebyly garantem smlouvy z Versailles, kongres odmítl ratifikaci.

To, že se Britové ve 30-letech chovali jako parchanti, je ovšem fakt. Na stupni viníků 2. Světové války v Evropě jim patří krásný bronz, za Německem a SSSR.

2 1
možnosti
Foto

Faktem je, že bylo velkou klikou, že se premiérem stal Churchill a plány nacistů na spřízněnou rasu s angličany vzal čert, ovšem to tento článek neomlouvá...je fakt špatný. :-)

3 0
možnosti
Foto

Koukám, že člověk se tu na blogu nejen poučí, zasměje či pokochá... ale dokonce jsem se dnes vrátil v čase o třicet let...

3 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik