Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Turner a pan Horner vynechávají tu praktickou otázku: jakpak, při rozsáhlosti moře, tedy i pobřeží, ty migranty na gumových člunech najdou?

Zdejší blogerka Monika Pilloni se dostala k materiálům, které popisují včetně mapy, jak to funguje. Gumové čluny mají často palivo na pár desítek km, ale pašeráci avizují "záchranářům" místo, kde palivo dojde. Spolupráce s pašeráky je příkladná a k nehodám dochází jen při více neklidném moři a nedosažení avizované mety.

Představa, že loď Lékařů bez hranic pendluje stovky km podél pobřeží a hledá topící se migranty je naivní. Tedy závěr: pracují na pašeráckou objednávku!

28 0
možnosti

LbH dělali vždy dobrou práci a měli by v tom i pokračovat. Tzn. lidi na člunech nakrmit, dát jim vodu, ošetřit a dovést je do přístavu. Afrického.

12 0
možnosti

Z té závěrečné citace bych automaticky nevyvozovala, že předpokládají, že migranti v Evropě zůstanou. Jen to, že tu zůstanou po dobu nutnou a pak budou případně deportováni zpět.

1 0
možnosti

Což se ovšem evropským zemím - pokud se o to vůbec pokusí - velmi nedaří. Pokud migranta, určeného k deportaci, vůbec najdou, tak jej původní země odmítne převzít. Úspěšnost vyhoštění takových lidí je údajně v promilích...

14 0
možnosti

Ať lékaři těm novodobým okupantům (jak vy říkáte migrantům) pomáhají, ať je nalodí, ošetří ... a pak je bezpečně vylodí v Africe odkud přišli. Nemají v Evropě co pohledávat a ani si nárokovat nějakou péči ze strany Evropanů. Jen doufám, že pokud budou Lékaři bez hranic nadále přivážet ilegály k evropským břehům, tak budou zatčeni a jejich lodě zabaveny.

17 0
možnosti

Nejhorší na tom všem je, že lidé vašeho smýšlení se zde vydávají za věřící v Boha. Pokud neziskové organizace překračují nějaký zákon, ať je soudí a zatknou. Nejhorší na tom je, že se záchrana života přispěním zločinců v italské vládě dostává "na tenký led", zoufalou snahou dostat záchranu života mimo zákon a zlevnit si tak skutečné řešení krize, díky lidem jako vy jen málokdo pochopí, že jde o otevřený fašismus. Rv

1 23
možnosti

Pane, vy jste nefalšovaný fanatik.

13 0
možnosti

J76i83ř95í 22N48o11v10á81k

15. 8. 2019 23:15

Lékaři bez hranic jsou dle mého názoru zločinci, neboť se vědomě podílejí na nelegálním pašování lidí. Mělo by být ihned zastaveno financování této partičky ze státních rozpočtů a viníci by měli být postaveni před soud. Současně by měly být zastaveny veškeré aktivity související s podporou neudržitelného růstu obyvatelstva Afriky, které se není schopno buď svojí vinou či podmínkami na kontinentu uživit.

19 2
možnosti

J56a27n 17R34i14c57h30t16e41r

16. 8. 2019 10:25

Lékaři bez hranic nejsou financováni žádnou vládou na světě. Z principu ani nemohou.

1 0
možnosti

"...Evropská unie brání nelegálnímu přistěhovalectví a omezuje jeho rozsah, a to zejména uplatňováním účinné politiky navracení v souladu se základními právy..."

Opravdu ? 8-o ;-D 8-o ;-D

7 0
možnosti

Nepoznáte tzv Vtip Dne?

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti

J27a30r88d48a 26S77o64k14o80l

15. 8. 2019 18:36

Nikdo jim nemůže a určitě ani nechce bránit v záchranné akci na moři. To ne. Otázka je proč zachráněného nevrátí tam odkud přišel.

17 0
možnosti
Foto

Něco jiného jsou trosečníci, kteří se do ohrožení života dostali následkem nehody a něco jiného jsou migranti, kteří se do ohrožení svého života dostávají plánovaně vlastní vinou.

13 1
možnosti

J24a73n 30R39á98ž

15. 8. 2019 17:13

Nejhorší je, jak se rozmohla u lidí jednoho názorového spektra relativizace pojmů pašerák lidí, jinými slovy obchodník s lidmi a zachránce migrantů, ač obě tyto kategorie dělají totéž.

Například, (dovedeme-li teorii pana Turnera - viz jeho příspěvek níže, do dnešní reality), tak když se posadí diplomovaný člen organizace Lékaři bez hranic za volant kamionu převážející nelegální migranty z Makedonie do Maďarska, je to zachránce a měl by být vyznamenán a když učiní totéž řidič bez lékařského diplomu, je to pašerák lidí a musí za tento nelidský čin do vězení.

Není to absurdní? Já tvrdím, že je, jako vše, co se kolem migrantů v EU děje!

33 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik