Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Velmi hezky napsaný článek, ale ta diskuse? Skupinka lidí, kteří se zde diskusích prezentují jako zarytí haniči Ruska, či jako komunistobijci, nebo obdivovatelé bří Mašínů se v diskusi zmohou na argumenty v tomto stylu:

Autor teoreticky napíše " Američané měli větry" v diskusi se pak obrazně objeví: " ale Rusové měli průjem"

1 0
možnosti
SN

:-)......Pane autore, gratuluji! Už nejste jistě nejmladší, stejně jako já a každý máme určité životní zkušenosti a zážitky.

Mnohým diskutérům je zřejmě cizí, že bylo dohodnuto velmocemi poválečné rozdělení Evropy! Od toho se všechno odvíjelo. Signifikantní bylo, že Němci se snažili rychle dostat k Američanům, kteří ač s nimi bojovali, se jim jevili jako přátelé. Také Američané několik odborníků, použili ke svému prospěchu.

Potěšitelné je, že čtenáři Vás ocenili, čili.....je pořád hodně lidí, které současná propaganda ještě nepřesvědčila ! R^R^R^

2 0
možnosti
Foto

Lidé se dělí na skupiny a každý se do krve bije za názory té své a podporuje nositele jejích myšlenek tak přesvědčivě, že se odpoutává od reality.

V reálu si občas uvědomíme, že lobujeme za úplný nesmysl, ale nevzdáváme to, z falešné solidarity k vybraným autoritám.

Jak dobře by nám bylo, kdybychom se řídili jen rozumem, nebo intuicí a říkali nahlas své názory a místo urážení protistrany o nich živě diskutovali a později pod tlakem důkazů je třeba i pozměnili, bez ohledu na to, jaká bude reakce těch, o kterých jsme si doposud mysleli, že jen jejich pravda je ta pravá.

2 0
možnosti
VV

Nespletla jste si diskusi pani Tomsickova?

Clanek je o bombardovani Prahy 14. unora 1945.

0 1
možnosti
Foto

Bombardování Prahy bylo něžnou bojovou akcí druhé světové války

1 0
možnosti
KS

Válečným zločinem taky bylo vyplenění Prahy Švédy několik týdnů po uzavření míru. Nebo zapálení Pražského hradu Poláky před tisíci lety. A co teprve likvidace Keltů?

3 0
možnosti

Teď byste ještě mohl vysvětlit, jak smýšlíte o sovětském náletu na Mladou Boleslav 9. května. Stovky obětí. Mělo to smysl? Proč to Sověti udělali? Válka už přece skončila. A proč je podle vás přepisováním historie, když se připomíná, že druhou světovou válku započal Hitler se Stalinem po boku? Obě říše zla byly v té době spojenci. Hitler si se Stalinem rozdělil Polsko (Stalin dokonce spáchal válečný zločin, když nechal popravit nejméně 20 000 polských zajatých důstojníků), Stalin dostal také Pobaltí a přepadnul Finsko, zatímco Hitler se po dobytí Polska obrátil na západ. Naši komunisté měli zapovězeno zapojit se do odboje. Kdyby Hitler býval Sovětský svaz nenapadl, možná by Stalina ani nenapadlo, aby nás osvobodil. V paktu Molotov-Ribbentrop totiž uznal jak Mnichovskou dohodu, tak zřízení Protektorátu.

10 0
možnosti
VM

No. Pouze fakta. V Praze bylo krásné počasí. Drážďany byly po minulých náletech v plamenech. Nevím, navigační chyba mi připadá jako největší hloupost.

Jinak, nevím, jak se konkrétně ten pořad jmenoval, ale doporučuji britské dokumenty z druhé sěvtové války. Ten jeden mluví o britském letectvu a jeho velení. A mimo jiné se tam uvádí, že konkrétně v Drážďanech bylo jediným cílem bombardování způsobit co největší ztráty na civilistech a vyvolat paniku, proto také byla většina bomb zápalných. Svědkové to peklo popisují tak, že nebylo možné přejít přes ulici, protože se tavil asfalt.

A co se Prahy týká, navigátoři měli skutečně prrfektní informace s brífingů, měli z průzkumných letů dokonalé fotografie cílů. Tedy záměna drážďanských cílů z pražskými?

Dodnes třeba nebyly zveřejněny (odtajněny) rozkazy z daného náletu :-)

3 2
možnosti
VV

Zkuste si v Google earth najit pohledy na Drazdany a na Prahu ze satelitu. A snad se pak omluvite za tu hloipost co jste napsal.

3 1
možnosti
MS

Jo jo, to se vezme svědectví údajného amerického pilota, který se v Praze roku 1995 svěří české průvodkyni a válečný zločin je na světě.:-P

2 0
možnosti
Foto

No prosím, pak že není svoboda slova.

Nic víc k tomu blogu asi říci nejde.

7 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik