Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není vaše kritika prezidenta Zemana popíráním svobodných voleb, jak jste nám tu s oblibou pořád předhazovali? Co si s tím teď chudáčci počnete?

4 0
možnosti

Pozor, pan Máj důsledně sleduje politiku Ruska. Dokonce si myslí, že nadějí idealistů věřících v lepší svět je rozvrácená nedemokratická země. Nehledejte v tom žádný racionalismus. To máte stejné, jako když za názor na Venezuelu prezidenta urážela komunistická mlátička Ondráček, která ještě nedávno chtěla prosadit, že urážení prezidenta má být trestné. Zemanovi voliči jsou iracionální osoby, těm jsou nějaké rozpory ukradené. Cíl je ovšem zřejmý: návrat diktatury.

4 0
možnosti
JS

Prezident Zeman asi velmi touží ohřát se na prsou prezidenta USA. Vrtulníky asi nestačí, tak je nutné přidat.

0 0
možnosti
Foto

Kolektivisté nikdy nemohou korelovat ke spravedlností. Proto také Venezuela není pokusem o spravedlivý stát. Je to totalita a jako každá totalita je nespravedlivá a velmi často i krvavá.

1 0
možnosti
Foto

Mezi slepými jednooký králem.

Poznámka k terminologickému zamyšlení, pokud je spravedlnost slepá, tak klidně můžete považovat současnou vládu za pokus o nejspravedlivější stát.

0 0
možnosti

Pane Máji, opravdu si myslíte, že volby, z nichž předem vyloučíte nejsilnější opoziční kandidáty, včetně jednoho protikandáta z minulých voleb, který prohrál jenom o setiny procenta, jsou doopravdy svobodné?

3 0
možnosti
Foto

Ale to nemůžete řešit tím, že se sám jako Švadlenka vyhlásíte prezidentem.

1 0
možnosti

Jinak, zájemcům doporučuji k přečtení tento článek, který jsem nedávno objevil: https://pravybreh.cz/muzi-kteri-nenavidi-liberalni-demokracii

Je to tam popsáno možná ještě lépe, než jak jsem to napsal já.

0 0
možnosti

Pardon, to patřilo jinam.

0 0
možnosti
LV

Nebuďte smutnej, pane Máji, máte ještě Severní Koreu, na tu si ani Trump netroufne.

Jo - a ještě maličkost. Ten parlament, na který se odvoláváte, vzešel z "opravných voleb", protože v tom původním, řádně zvoleném, měla opozice většinu, takže ho Maduro neuznal, vypsal nové volby, ve kterých opozici znemožnil účast.

Věru, pěkně to funguje ve "spravedlivé společnosti"...

5 1
možnosti
Foto

Proč srovnáváte nesrovnatelné?

1 1
možnosti
AR

Soudruh Máj má smysl pro humor a ani nepochopil, že náš prezident hodnotí tamní situaci podle doložených informací o stavu země. Není důvod obhajovat politiku Chaveze a Madury, která přispěla k hospodářské katastrofě země!!

5 2
možnosti

"Idealista" Máj by si asi něco podobného přál i u nás. Možná dokonce touží, aby pravice skončila ve vězení, tak jako to už začalo ve Venezuele. Pak teprve vybudujete tu správnou demokracii a svobodnou společnost...

5 0
možnosti
MV

Jestli si náhodou Zeman nemysli, že tímto krokem bude konečně dostupnější pozvánka do Bílého domu, po které tolik touží...

6 0
možnosti

Kdo ví. Každopádně není názorově konzistentní. Čínské diktatuře podkuřuje, že by se od ní rád naučil stabilizovat společnost (asi přes neustálé šmírování a pomocí koncentračních táborů), u vznikající venezuelské diktatury fandí opozici a doufá, že se opět vydá na demokratickou cestu. Je to tak očividně protichůdné, že v tom asi bude něco dost pragmatického (pokud neuvážíme druhou možnost, že se u Zemana začal projevovat rozpad osobnosti).

1 0
možnosti

Pane Máji, musím vás pochválit: jste velmi přičinlivý a loajální komunista. Už jenom to výrazivo - pokus o vytvoření levicové diktatury jste nazval "pokusem o spravedlivější systém" (ačkoli máme z historie doloženo, že všechny tyto pokusy skončily diktaturou a hospodářským úpadkem), máte tam i "impérium", které vás určitě naučili nenávidět ještě v době, kdy jsme byli součástí úplně jiného impéria, daleko agresivnějšího. Občas mě zaráží, kde se v lidech tento fanatismus bere. Víra v komunismus se neliší od víry ve fašismus či nacismus.

8 0
možnosti
JJ

J51i37ř36í 10J49a26n38d30a

10. 2. 2019 11:21

".............. probíhajícímu dění ve Venezuele, k němuž se (bezmocně), upírají naděje všech idealistů světa. Byl to možná poslední pokus o vytvoření spravedlivějšího státu."

Pokud by to tak bylo, tak každý takový "idealista", který by se poušel o vytvoření takového spravedlivějšího státu, by byl můj osobní nepřítel, který ohražuje na životě moje děti a dnes už vnuky.

5 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik