Diskuse

Venezuela

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milý pane, píšete nesmysly:

1) Venezuela jedny z největších zásob ropy na světě. Jak je možné, že jich nedokáže využít? Opravdu to není špatným hospodařením vlády, které vy bagatelizujete?

2) Venezuela dospěla až na hranu diktatury. Za Cháveze se vládlo pomocí prezidentských dekretů, protože k tomu prezidenta zmocnil parlament. Ale po zhoršení hospodářské situace má nyní v parlamentě většinu opozice. Jak se zachovala vládnoucí moc? Začala tuto opozici potlačovat. Mnozí opoziční vůdcové jsou ve vězení. Protože ani to nestačilo, svolal si prezident Maduro zcela neústavní orgán, "ústavodárné shromáždění", a volby do něj nechal zmanipulovat. Tím obešel legitimně zvolený parlament. Poslední prezidentské volby už byly jenom fraška, protože mnozí opoziční vůdci, kteří by mohli kandidovat proti Madurovi, jsou stále ve vězení. Pokud, milý pane, fandíte takovémuto režimu, tak je mi líto, ale hodí se na vás označení bolševik. Se vším všudy, co toto označení historicky nese.

2 1
možnosti
Foto

Na to, kam Venezuela dospěla, by bylo dobré se zeptat Chávezových proamerických předchůdců a samozřejmě i Američanů.

Chávez a Maduro ten marazmus pouze zdědili a Američané samozřejmě kopou kolem sebe, protože by jim vyhovoval totálně zbankrotovaný stát, kde by nadále rabovali ropu a platili za ni jen zlomek ceny, jak to bylo před Chávezem a Madurem.

1 2
možnosti

Ještě pro pobavení:

„Nadále odhalujeme korupci Madura a jeho dobrých přátel a dnešní opatření zamezuje tomu, aby nadále rabovali majetek obyvatel Venezuely,“ komentoval sankce bezpečnostní poradce Bílého domu John Bolton. "

Asi jsme jim křivdili. John asi fakt myslí pouze na blaho venezuelského lidu. :-(

1 0
možnosti
Foto

Zajímavé je, že americké společnosri nerabovaly majetek obyvatel Venezuely, když jim platily jen zlomek tržní ceny ropy.

1 1
možnosti

O hloupých lidech jsme si do teď mysleli, že se budou projevovat nějakou fyzickou pitomostí. Třeba že poskakují na ulici. Takhle jsme je i poznávali. Bohužel v poslední době má každý přístup k internetu. A to je už problém ve smyslu zahlcení komunikačního prostoru. Bohužel naše chyba. Demokracie pro všechny. I pro blbce. Jak říkám, musíme to vytrpět.

1 1
možnosti

Ale to se Vás přece netýká, vy patříte mezi ty nadlidi ne.

2 1
možnosti
Foto

Problém není v ropě, ale právě v tom státním socialismu. Venezuelu může zachránit jen čistý neregulovaný kapitalismus.

3 0
možnosti
Foto

Jak při té transformaci chcete zajistit definování vlastnických práv bez použití násilí?

1 2
možnosti
Foto

"V Americe nemůže zvítězit socialismus, protože chudí lidé nevidí sami sebe jako vykořisťovanou třídu, nýbrž jako dočasně indisponované milionáře".“

5 0
možnosti

R^Asi to mám podobně, byť nejsem Američan:)

2 0
možnosti
Foto

Taký každý všeználek si stejně jako komančové, bez znalosti věci otírá o USA. USA po druhé světové válce se ujala po V. Británii pochodně mezinárodního vedení Na nohy postavilo válkou zničenou Evropu. Kladla klade důraz na šíření svobody a demokracie. Svoji vojenskou moc poskytlo světu záštitu. Pod deštníkem v podstatě jednostrané vojenské garance se valná část vyspělého světa združila do systému aliancí a rozvojové země a USA jim poskytovalo ochranupřed komunismem terorismem. Rozvinula se globální ekonomika do níž USA přispěly finacováním a svými trhy. Východní Evropu zbavila komunismu.

7 1
možnosti
Foto

Lépe by USA udělaly, kdyby neplánovaly jadernou válku, okamžitě uznaly NDR, dokopaly NSR okamžitě k uznání nulity mnichovské dohody od samého počátku a uznání hranic na Odře a Nise, neposílaly balony přes hranice a vrátily ukradené zlato.

1 4
možnosti

Já vůbec nechápu, jak se obyvatelé Venezuely mohli nechat tak zmanipulovat, že houfně utíkají se země, které šéfuje takový kabrňák jako Maduro, když tam vůbec nemají Českou televizi!

9 0
možnosti

Díky za objektivní a pravdivé zhodnocení vývoje ve Venezuele.Ale většina komentátorů tento vývoj buď nevidí nebo spíš nechtějí vidět a který se ze strany USA a monopolů praktikuje ve světě. Stejný vývoj hospodaření prvedla V.Britanie v Zimbabve a nyní je to jedna z nejchudších zemí, přestože má obrovské nerostné bohatství

4 7
možnosti

A co takhle Chile, když Pinochet vykopal komouše Allendeho a dnes je na tom Chile skoro nejlépe z celé Jižní Ameriky....

8 0
možnosti

Bohatství je pro zemi vždy spíš prokletí, než výhoda. Hlavní důvod: Člověk moudrý..

2 0
možnosti

Asi nejrozumnější konstatování v celé diskuzi. R^

2 1
možnosti

Takhle (Venezuela) dopadaly a dopadnou všechny státy, kde "hospodaří" komunisté. Tolik příkladů a pořád se to děje. Cachry mrzkych kapitalistu jsou vymluvou pro populisty nebo, pardon, hlupáky.

11 2
možnosti
Foto

Ano, komunisté udělají i ze Sahary kvetoucí zahradu, kam se i písek musí dovážet.

1 3
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik