Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Domnivam se ze nejlepsim prispevkem do vsech diskusi o Janu Palachovi je pietne pomlcet.

3 0
možnosti
Foto

Jakmile se začnete zabývat otázkou "Proč?", budete určitými individui označen za osobu jeho čin zpochybňující. Protože na modly se nesahá, a pátráním po skutečných příčinách a skutečných okolnostech, a to jak objektivních tak subjektivních, byste mohl narušit jejich výklad, tedy obraz Palacha jakým se sami zaštiťují, jaký vyhovuje jejich potřebám a cílům, za jaký mohou schovat své vlastní nedostatky, svou vlastní ničemnost (nebo se tak alespoň domnívají)..

2 0
možnosti

...víte čeho se bojím??,že za asi tak 15 let se dočtu takové fantas magorie a nejhorší bude to,že ti mladí,co to nezažili tomu vážně i uvěří;-O;-O!!

2 0
možnosti

Spíše jak se vyrovnat s činy těch dvou upálených 19. a 20.1.2019. A s tím, že režim zarytě mlčí, jakoby se bál. Ani jejich jména nevíme. To si nedovolili ani komunisté v r. 69.

4 0
možnosti

...a k čemu by nám to bylo?

0 0
možnosti

Přímo odpovídám na otázku Perexu a říkám - Každý po svém ... !

Ono se tomu i děje, viz blogy a reakce. Pro jedny blázen, pro druhé zbytečná oběť. Je i postoj, že současnému člověku je to prostě Fuk. Já to vnímám - Jako sdělení někoho - někomu. Mladý člověk, tichým hlasem cosi říká a režimem není vyslyšen. Tedy přidá na síle - Svou důraznou obětí! Pak, i po 50 letech jsme tam, kde jsme byli. Opět - Víceméně netečnost a mnohým je to Lhostejné. Nejsou ani Ochotni!, přemýšlet - Pak ano, oběť zbytečná. Toho využívají opět ti další, viz Hrad - viz Strakovka, viz. chlapci z Rudého ústředí ... :-)

1 0
možnosti

D57a79v79i71d 51H94o16r97á40k

20. 1. 2019 10:59

Jak se vyrovnat s činem Jana Palacha?

Prostě to berme jako fakt a událost která se stala tím, že udělal co považoval v té době dle svého názoru patrně za správné, ale s důsledky a následky už nepočítal, podle toho jak níže kdosi vyslovil názor, že nechtěl spáchat sebevraždu.

On udělal co chtěl, a patrně považoval za správné. A tak vyrovnání s jeho činem by nemuselo být až tak složité.

0 0
možnosti
Foto

Proč vyrovnat? Vzít na vědomí. Jeho způsob protestu a to, že na následky svého protestu zemřel, a tím se zapsal do našich dějin.Protože teprve jeho smrt jeho čin jak ,,zvýraznila", tak i ,,podtrhla".

3 0
možnosti

Blbost,každá sebevražda je jen a jen únik z problému....neboli přenesení odpovědnosti na pozustalé....v podstatě srabárna.

3 4
možnosti

Já se tím vyrovnal naprosto v pohodě....je mi to jedno.

2 2
možnosti

Jen bych doplnil, že čím víc je kolem toho humbuku v rozhlase, televizi a jiných mediích, tak tím víc se mi tenhle zapálenej študent protiví.

3 3
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik