Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Syřanům v občanské válce pomáhají oddíly z Libanonu. Občas je na Syrském území vybombarduje Izraelské letectvo. Všechno v pořádku?

Rusko provokuje nebo si jen chrání bezpečnost?

0 0
možnosti

J75a73n 46R98i92c78h67t10e33r

10. 12. 2018 14:19

Tak zrovna do Sýrie byli Rusové pozváni legitimní syrskou vládou na pomoc proti ISIL. Mj. také kvůli tomu, že jiné mocnosti měly větší zájem na pádu Asadovy vlády než na boji s Islámským státem.

0 0
možnosti

Rv Opět jde o pěkný blaf;-D;-D

0 2
možnosti

Pěkně to překrucujete zejména vy. Doslova opakujete ruskou propagandu. Pročpak? Na Ukrajině k žádnému puči nedošlo, těžko to tedy mohla být pučistická vláda. Prezident Janukovyč uprchl, nebyl deportován. A v době ruské okupace Krymu nebylo na Ukrajině po válce ani vidu, ani slechu. Tu rozpoutaly až ruské ozbrojené síly poté, co zjistily, jak lehko to šlo na Krymu. Rusko chtělo stejný scénář zopakovat v polovině Ukrajiny, a propojit tak Podněstří s Ruskem za vzniku staronové provincie Novorusko (ta už tam jednou existovala v době ruské imperiální expanze). Jenže to už se Ukrajina bránila. Rusové se odmítli přiznat k invazi (tehdy ještě popírali i to, že “zelení mužíci” Krymu patřili k ruským ozbrojeným silám - jejich přítomnost byla totiž nelegální - a náš pan prezident to pak snaživě opakoval). Takže je z toho “občanská válka”. Rozpoutalo ji Putinovo imperiální Rusko. Putin by totiž rád obnovil původní sféru vlivu. Do ní jsme ovšem patřili i my. Putinovo Rusko je tak i naším nepřítelem. Události na Ukrajině by nás měly varovat .

3 3
možnosti
Foto

Kde se střílí, tam je válka, a to i válka občanská, tedy na Majdanu.

2 0
možnosti

Chtel bych upozornit na na zamernou lez pana Maje v zaveru jeho clanku. Pise, ze nase stiznost v RB OSN byla nami samotnymi "dobrovolne" stazena. Ve skutecnosti Rusko jako staly clen RB vyuzilo sveho prava VETA a rezoluce odsuzujici jeho prepadeni CSSR neprosla. Zbyvalo jedine, podat stiznost Valnemu Shromazdeni OSN. To nez se sejde vezme cas a ten prave Ruko potrebovalo. Nez se seslo stacili Rusi unest nase politicke vudce do Moskvy, zreorganizovat vladu (napr. j. Hajek min. zahranici ktery stiznost v RB podaval byl na zadost Moskvy odstranen) a zbavit mandatu vic nez 70 poslanci Fed, Shromazdeni, samozrejme bez voleb. Byla stiznost ve VS OSN ktera byla nami samotnymi "dobrovolne" stazena, ne v RB a bylo az nekdy na podzim. Ti "my samotni" uz byli lide jako Drahomir Kolder nbo V. Bilak kteri byli dobrovolne udelat pro Rusy cokoliv co oni si ptali, tak jako na Ukrajine Janukovic.

4 0
možnosti
Foto

Asi máte oba pravdu: Veto Sovětského svazu, jakožto stálého člena RB OSN, znemožnilo přijetí dvou rezolucí odsuzujících okupaci. Postoj představitelů Československa se v následujících dnech po výhrůžkách v Moskvě "změnil" a 27. srpna 1968 československá stálá mise při OSN požádala, aby Rada bezpečnosti projednávání tzv. československé otázky stáhla.

0 0
možnosti

Co mi na ruských trollech přijde vždy legrační, jsou jejich nenápadné krycí identity.

Jsem lékař, vlastně jsem byl...

2 1
možnosti

"Rovněž asi nemusím připomínat, že se na rozvratu Ukrajiny na Majdanu spolupodílely i USA (tedy rovněž jeden ze signatářů Budapešťského memoranda), což před celým světem "dobrosrdečně" přiznala samotná náměstkyně ministra zahraničí USA, Victoria Nuland."

Přesně, to je ovšem věc kterou všichni ti západní patolízalové nechtějí vědět.

Zasloužená karma. R^

5 8
možnosti

J94i79r75k74a 88K78o96r86n

29. 11. 2018 16:31

Tak Nulandová se "přiznala";-D Zkus mi dát odkaz na tvůj tajemný zdroj, moulíku:-)

4 3
možnosti
Foto

Rusáci zabrali Krym stejně jako Hitler Sudety... V tom jsou úplně stejní---

5 3
možnosti

Souhlas. Nevidím tedy důvod lézt do zadku ani jedněm ani druhým. V tom se asi lišíme.

1 1
možnosti
Foto

"RF není státem, který má "územní choutky"," - to je vtip dne. Okupace cizích území je ruský národní sport, jsou rozlezlí na spoustě míst, kde nemají co dělat.

7 2
možnosti

...to musí odborníci a neutrální vůči UK ale i RF a já si můžu myslet cokoliv ..

1 0
možnosti
Foto

J14i83ř84í 30K41i64n46d85l

29. 11. 2018 13:57

Autonomní republika Krym byla de iure i de facto pevná součást Ukrajinské republiky. Krymská autonomní republika byla sídlem ukrajinské a námořní flotily s přístavem Sevastopol. Vyhlášení referenda dne 16. března 2014 vyhlášené krymským parlamentem na pokyn a pod dohledem vojsk cizího státu je od samého počátku neplatné. Základním problémem zůstává, že krymský parlament neměl nikdy k podobnému kroku dostatečné zákonné zmocnění. Čl. 92 odst. 13 a 18 ukrajinské ústavy a ta jasně stanoví, že státní hranice a teritoriální struktura země mohou být určeny a ustanoveny pouze a jenom ukrajinskými zákony. Ústava neupírá lidu možnost rozhodnout o těchto záležitostech formou referenda, nicméně toto referendum musí být vyhlášeno příslušnými státními orgány, a jelikož se jedná o záležitost dotýkající se celého státu, musí mít taktéž možnost se k němu vyjádřit všechny osoby, které jsou nadány volebním právem. Referendum vyhlášené krymským parlamentem tak v otázce zákonnosti selhává v několika aspektech – nevyhlásil jej k tomu legitimní státní orgán a možnost zúčastnit se jej byla omezena striktně na obyvatele krymské oblasti. Nebylo platné podle mezinárodního práva. Došlo k porušení Vídeňské úmluvy o smluvním právu, která vstoupila v platnost dne 27. 01. 1980 a kterou schválilo Rusko i Ukrajina Došlo k porušení Charty OSN, a to ji v druhém odstavci prvního článku S trochou nadsázky tak lze odtržení Autonomní krymského republiky z právního hlediska přirovnat k situaci, kdyby krajská rada nějakého českého kraje uspořádala referendum o odtržení tohoto kraje od České republiky a jeho připojení k některému z okolních států. Občané tohoto kraje by se v referendu vyslovili pro odtržení, kraj proto vyhlásil nezávislost a jeho hejtman by následně stvrdil připojení kraje k sousedními státu podpisem smlouvy s jeho prezidentem.

8 0
možnosti
Foto

Příměr v závěru příspěvku je excelentní. Děkuji za něj. R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS