Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:-)......Já Vás také jako druhý pochválím. Nejde o nic jiného, než rozvrátit starou evropskou kulturu, kdy je dovoleno vše, bez ohledu na morálku. Brzy bude následovat zoofilie a pedofilie, tím se přiblížíme morálkou našim vítaným hostům.

Trump proti imigrantům, (kteří jsou myšlením poměrně shodní s americkou kulturou), nasazuje tisíce vojáků, my vítáme ty, kteří jsou našimi potenciálními vrahy, kteří se nám nikdy nepřizpůsobí a ještě tomu někteří tleskají! R^R^R^

2 2
možnosti

Pěkný kutilský článek. Vraž do toho trochu Kanta, okořeň Zamjatinem, Orwellem a

navrch Huxley. A ideologická omáčka je hotová. S konzumací už je to trochu slabší.

4 4
možnosti

J87a10n 34B21u96r81d24a

3. 11. 2018 10:31

"Je to Kantův kategorický imperativ: Jednej vždy podle takové maximy, která by se mohla stát obecným zákonem.

Soužití s osobou stejného pohlaví, není podle kategorického imperativu morální, protože kdyby tak žili všichni, znamenalo by to konec lidstva. Lidstvo by vymřelo, neboť jedinci (lidské rasy), stejného pohlaví, nejsou schopni rozmnožování."

Ale no tak; to je přeci hloupost. Úplně předně: soužití s osobou stejného pohlaví se nemůže stát obecným zákonem, protože soužití je toliko popis skutečnosti (tj. deskriptivní výrok), zatímco zákon je vždy preskriptivní (normativní). Z deskritptivního výroku se normativní udělat nedá. Takže je nutno se zamyslet nad tím, podle jaké maximy (protože maxima je normativní pravidlo) vlastně lidé žijící s osobou stejného pohlaví jednají. Pakliže jim přisuzujete: "žij s osobou stejného pohlaví," jste docela na omylu. Mnohem spíše to bude něco ve smyslu: "žij s osobou, se kterou žít chceš." Proč je něco takového špatného, víte asi jen vy.

Nebo hrozně rychle a jednoduše: vaše logika je absolutně vadná, protože podle stejného postupu by bylo nemorální být prodavačkou v obchodě. Protože 'kdyby tak žili všichni, znamenalo by to konec lidstva' (protože nikdo by nedělal slévače, techniky, zemědělce...).

Skutečnost, že 'zlegalizování homosexuality' považujete za produkt jakési ideologie, která 'musí být dokázána', je pak docela jednoduše odporná.

3 3
možnosti

Strach je špatnej rádce.

2 2
možnosti
Foto

Obávám se, že zaměňujete následky s příčinami. Lidstvo nevyhyne proto, že budou muži trávit čas s muži a ženy s ženami. Nevyhyne proto, že by si ženy a muži na sebe nenašli čas. Nevyhyne asi ani proto, že by lásky mezi muži a ženami ubývalo. Homosexualita není nakažlivá choroba. Byla tu vždy a nejen mezi lidmi. Nemá to nic společného s morálkou - posílat povolávací rozkaz Kantovi nemá v tomto boji smysl.

Pokud vyhyneme, pak možná proto, že vedeme boje, jaké bychom vést neměli a nemyslíme na to, že naše jednání ohrožuje jiné. Nejen homosexuály, ale i jiné druhy, na které se díváme se své antropocentrické výšky. PS: Cowboyové trávili mnoho času s koňmi a kravami, není mi známo, že by proto,..............víte co:-)

4 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS