Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

S autorem plně souhlasím.

(A jen tak mně ještě napadá: nezbavila by se Ukrajina odpovědnosti, kdyby se náhodou prokázalo, že ji k tomu zanedbání bezpečnosti donutila Amerika?)

Ale ono nejde jen o letadlo, ono je to s Ukrajinou zvrácené celé od začátku. USA tam potřebují, přes NATO, dostat svoje základny, 300 km k Moskvě. A to vše ostatní už není tak podstatné. I když, přístup k surovinám a narušení hospodářské spolupráce EU - Rusko není taky úplně k zahození.

A ještě dobrý vtip. Na ČRo Plus, naší stanici "analytické" publicistiky, jsem před pár dny slyšel: .... Rusku se nepodařilo vrazit klín do spolupráce USA a EU ... .

Podobných vtipů se od jara rojí spousty a spousty. Ale jak to, že se jim tak málo lidi smějí? (Asi zároveň někde cinká kosou zubatá.)

1 0
možnosti
Foto

čekám, zda někdo nevysloví názor, že vinni jsou hlavně ti cestující v letadle. Kdyby si nekoupili letenky, letadlo by neletělo vůbec a .....

1 0
možnosti
AM

Logický závěr z řečeného:

- ozbrojeným separatistům je urychleně třeba zatnout tipec, aby mohla být obnovena bezpečnost vzdušného prostoru Ukrajiny, protože ta za ni nese výlučnou odpovědnost.

- ukrajinský ministr dopravy by měl být odvolán.

0 0
možnosti
ZB

Zajímavá logika.Pokud to použiji na jiný příklad, všechny mrtvé, které na území Iráku povraždili islámští fanatici má na svědomí Irák, protože nebyl schopen ochránit své území před ozbrojenými teroristy.Pokud se prokáže, že letadlo sestřelili, sice omylem, proruští teroristé je plná odpovědnost na nich a na tom, kdo jim dal k dispozici tak zbraň k sestřelení letadla...

1 3
možnosti
TB

Tak svou logiku to má ;-) Je jasné, že zodpovědnost za sestřelení letadla má ten, kdo zmáčkl tu spoušť. Ale spoluzodpovědnost má ten, kdo dovolil létat civilním letadlům nad územím, kde se bojuje a kde jsou sestřelována letadla či vrtulníky. A tu spoluzodpovědnost má jednoznačně Ukrajina....

7 0
možnosti
TP

letadlo sestřelili separatisté raketou dodanou z Ruska

1 5
možnosti
TP

Tak Ukrajina v tom skutečně není sama, objektivně hlavním viníkem jsou letecké společnosti, které nedodržely princip předběžné opatrnosti.

Ve výši 7 600 m byl zasažen ukrajinský Antonov.  Vždy bylo možné předpokládat, že tomu či onomu letadlu vysadí motory, co ho donutí klesnout do této letecké hladiny.

Fakt tu lehkomyslnost nechápu.

7 1
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik