Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsme na té správné straně? Nebyli  v tom případě  husité bojující proti křižákům na té špatné straně? Hejtman Žižka byl původem lapka, že ano. Jan Hus spolu s Jeronýmem pražským rozvraceli svatou církev římskou, zaváděli podivné způsoby výkladu Písma atd. Jan Želivský burcoval lid.

0 0
možnosti
JC

Napsal jste to velmi zdařile.

Nicméně k samotné angažovanosti koholi v Afganistánu podotýkám, že lstivé Afgánce zatím nikdo nikdy neporazil. I Alexandr Makedonský se stáhl. Neuspěli Peršané, Hunové, Mongolové, Britové, Rusové a neuspějí ani Američané.

A která strana konfliktu je ta správná? No přeci ta vítězná. Vítěz má vždy pravdu a právě vítěz určuje, co bylo správné a co nebylo správné. A v Afgánistánu jako obvykle zvítězí lstiví Afgánci.

1 0
možnosti
JL

Prezident ČR řekl, že smrt vojáků v A. má hluboký smysl. Věří, že vojáci tam bojují proti terorismu a tím nás chrání. Už neřeší, že čím víc vojáci NATO zabíjejí a zraňují muslimy, tím nás muslimové víc nenávidí (už si vytyčili jako programové nepřátele sekularismus a demokracii vůbec). To je mimo obzor Zemanova myšlení, toto pochopit, proto šíří jen fráze. Současným západním a izraelské vládě je už jedno, že nás muslimové nenávidí, jejich politika se zaměřila na teror, odstrašování, zabíjení a korumpování vstřícných politiků, je to vlastně neokoloniální politika, s demokracií to nesouvisí. Prezidenta také nezajímá, ž Američané nikdy nezveřejnili důkazy, že bin Ládin byl spolupachatelem útoků z 11.září - USA jen oznámily, že důkazy mají, ale nezveřejnily je. Není to trochu divné? Bin Ládina zabili. Otázka zní, proč tam vlastně vpadli, proč působí v zemi rozvrat, jako ho působili v Iráku. Právě tento rozvrat je nositelem nenávisti, ze které pak povstávají organizace jako ISIS.

2 0
možnosti
JL

Hodně z vojáků NATO, kteří budou působit v Afghánistánudo roku 2016, budou americké speciální síly, které zabíjejí osoby podezřeléz ozbrojeného odporu proti kábulské vládě. Do zjevné vojenské přítomnostise nepočítá mnoho amerických civilistů, které sem přivedla okupace, tato armádacizinců tam pravděpodobně zůstane ještě mnoho let.  „Ale i kdyby cizinci z valné většiny zemiopustili, obyčejní Afghánci zůstanou uvězněni v konfliktu mezi Tálibánem aafghánskými bezpečnostními silami. Až do roku 2016 budou nejnásilnější projevyamerické přítomnosti pokračovat," odhaduje  Alex Kane z Alternet.org.

2 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik