Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je zajímavé jak lidé strkající čumák do Putinovi řitě se pečlivě vyhýbají jádru problému.

Ukrajinská revoluce je problematická, Krym byl ruský a nikdo by se moc nedivil kdyby tamnější občané hlasovali zcela dobrovolně o připojení k Rusku či o autonomii. Prostě vztah Ukrajiny a Krymu je problematický a všichni to vědí.

Jádro problému je v tom, že ruská vojska anektovala součást Ukrajiny. Ne, nikdo je V DOBĚ ANEXE nepozval. Krymský parlament k tomu za prvé nemá pravomoc, za druhé to udělal ex post.

1 1
možnosti
Foto

Honzo, myslím si, že Putin vůbec v Rusku "neválčí". Myslím si, že je v klidu v Moskvě a přemýšlí jak to udělat, aby spíše uklidnil celou situaci. Vnímám, že má všechno dokonale perfektně podchycené, je úplně v klidu. Bohužel USA a EU a zbytek světa zuří, ale to si tak trošku zavařili sami. Jen můj názor.

1 0
možnosti
Foto

Skvělé! KARMA! díkyV

0 0
možnosti
PV

R^Zajímavá úvaha, zcela přesně popsány události, které dobře pamatujeme a ještě jsme nezapomněli číst mezi řádky našich nezávislých médií.... Protože už je to opět potřeba - hledat pravdu mezi řádky. To jsme to s demokratůrou dopracovali!

2 0
možnosti
Foto

..jako vždy Petře, výstižně, jednoduše..;-DR^ (dávám plusíka)

0 0
možnosti
MN

pan profesor je tak trochu extrem .... pro vas  karma

0 0
možnosti
Foto

K73a69r66e12l 97R21a91d74a

9. 3. 2014 17:10

Způsob jakým Rusko postupuje na Krymu je hodně za hranou. Ale každému soudnému člověku muselo být předem jasné, že přístav kde má Rusko svojí flotilu, je pro něj velmi důležitý.  Věřit, že si nechá zablokovat přístup k tak strategickému místu, to mohl jen naprostý naivka, nebo politici EU. Spekulace jestli je to dobře, nebo špatně, jsou liché. Tam, kde je velmocenský zájem, mají zájmy místních obyvatel nepatrnou váhu. Ukrajina má jen volbu, jestli přijde o Krym, nebo o samostatnost, a kolik životů chce obětovat. Pokud se EU bude příliš vměšovat, jen odhalí svojí neschopnost a slabost. To by naopak mohlo posílit velmocenské choutky Ruska. A o to rozhodě není co stát. Rusko uznává jen sílu a ne plané žvanění a nesplnitelné výhrůžky.

0 0
možnosti
AS

A27d44a37m 76S48t85a16v29a

9. 3. 2014 16:11

"ještě nedávno problematický profesor": Autore, ten je furt problematický....

0 0
možnosti
AS

A79d91a24m 32S29t30a69v80a

9. 3. 2014 16:15

...ale jinak bezvadný originální text na spoustu karem.

0 0
možnosti
JN

Pod jeho ochranou ;-D

Krymští občané nechtějí zkorumpovanou vládu Ukrajiny, ani Diktátorský režim Kremlu. Ale zapomínáme, že tady nejde o to co chtějí obyčejní lidé. [>-]=EU

0 0
možnosti
OL

O15t38o 79L24e63v

9. 3. 2014 12:25

Krym byl vždy ruský a rusy jako domorodci,větší blbost jsem ještě neslyšel,pane autore;-D;-D

5 2
možnosti
JN

To je v pořádku, jen at se fašistickej bolševik vyjádří. Česká tajná služba alespon doplní seznamy KGB kdo kolaboroval se sověty.

1 1
možnosti
JC

Škoda, že stejně zásadový nebyl náš jistý ministr zahraničí, když uznal zemi, která byla stovky let součástí jiného útvaru. Mám na mysli Kosovo. Dodnes naprosto neschopné samostatné existence a součást Srbska, resp. Srby dodnes považována za kolébku jejich národa. Z osobní zkušenosti vím, jak se z Kosova stalo Albánsko. To vyhánění Srbů začalo hned po válce. Na Tita neměli, tak se rozhodli, že tu zemi získají prostřednictvím děloh svých žen. Oni to tedy říkali poněkud jadrněji. Ale za dvě generace se jim podařilo se pěkně rozmnožit a většinu Srbů vyhnat., Pak stačilo pár vlivných hlupáků, jako výše uvedený kandidát na českého presidenta, a bylo to. Srovnání se Sudety rozhodně kulhá, protože Sudety velmi dlouho byly součástí státu Země koruny české. Na Krymu jen napravují svévoli ožralého komunisty.

6 2
možnosti
MK

R^R^ Dobré, pouze N.S.Chruščov nedaroval Krym Ukrajině jako projev arogance, ale opileckého  furianství. Jinak to byl,  na to, že byl šéf SSSR, celkem rozšafný strejda, který se hodně kámošil a naším Tondou Novotným, který už začal ten náš stalinský sociálismus reformovat. No v 68 jsme sice byli asi světovou veřejností možná chápáni jako ideologický partner SSSR, ale  ve skutečnosti jsme byli přiklepnouti do absolutní sféry vlivu SSSR ztvrzenou podpisy a razítky z Jalty a Teheránu. Takže na nějakou okupaci v 68 zapomeňte, byl to jen tyátr  pro naše trochu lidskotvářní namyšlené soudruhy.

0 0
možnosti
Foto

Já stále musím oponovat, že žádná razítka ohledně sféry vlivu se nekonala, řeč o stř. Evropě vůbec nebyla. Do chomoutu jsme vlezli s heroickým přispěním prezidenta Beneše sami.

0 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik