Komunisté zase vyskakují…?

16. 12. 2019 14:22:03
Článek s tímto názvem byl zveřejněn dne 15. prosince, tedy včera a najdete jej lehce, neboť je (v době vydání tohoto článku) umístěn na titulní straně...

Články tohoto typu mi vždycky přivodí ty nejsmutnější vzpomínky na doby dávno minulé, kdy se určití lidé dobrovolně zviditelňovali tím, že měli potřebu veřejně (a hlavně velmi nahlas), říkat to, co bylo označováno za správné - Ústředním výborem KSČ, anebo rovnou z Moskvy.

Dnes tedy z Bruselu.

Zkrátka a dobře - Evropský parlament přijal usnesení o významu historické paměti pro budoucnost Evropy. V tom zmíněném článku pak jeho autor mluví po celou dobu o tom, jak správné toto usnesení je . Zdůrazňuji, že se nejedná o žádnou diskusi před rozhodováním Evropského parlamentu, ale naopak - to usnesení už padlo a změnit se na tom asi už moc nedá. Možná jen to, že příště by nás o takových (a jim podobných ) rozhodnutích, měly s dostatečným předstihem informovat naše sdělovací prostředky, alespoň ty, které našimi koncesionářskými poplatky udržujeme při životě.

Ten dokument vytvořila a předložila Evropskému parlamentu ke schválení eurokomisařka za ČR Věra Jourová. Dokument byl schválen 18. září 2019.

Studená válka namísto původního hlídání a zastrašování, se transformovala do války informační. Historická fakta - tedy alespoň ta všeobecně známá - se sice nemění, nicméně přiřazují se jim zcela nová vysvětlení a vytvářejí se interakce mezi nimi takové, které mají protivníka poškodit. Pokud jim lidé uvěří. Ti "hrdinové" všedních dnů - o nichž jsem se výše zmiňoval, jsou nutnou pátou kolonou takového "Goebbelsovského úspěchu".

Ale vraťme se k onomu usnesení. Zabývá se totalitními režimy a druhou světovou válkou.

Dozvíte se tam např., že II. Světová válka nevznikla 1. 9. 1939 napadením Polska, ale že "druhá světová válka, nejničivější válka v dějinách Evropy, byla zahájena v bezprostředním důsledku neblaze proslulé smlouvy mezi nacistickým Německem a Sovětským svazem o neútočení ze dne 23. srpna 1939, která je rovněž známa jako pakt Molotov-Ribbentrop, a jejích tajných protokolů, jejichž prostřednictvím si tyto dva totalitní režimy s celosvětovými dobyvatelskými ambicemi rozdělily Evropu na dvě zóny vlivu."

Dále "Evropský parlament žádá všechny členské státy, aby si na unijní i vnitrostátní úrovni dne 23. srpna připomínaly Evropský den památky obětí totalitních režimů a aby v zájmu posílení povědomí mladé generace o těchto záležitostech zařadily do osnov a učebnic pro všechny školy v EU historii totalitních režimů a analýzu jejich dopadu; žádá členské státy, aby podporovaly zdokumentování pohnuté minulosti Evropy, např. překladem zápisů z norimberských procesů do všech jazyků EU."

Nemusím asi ani připomínat, že o nějaké Mnichovské zradě v onom dokumentu není ani ta nejmenší zmínka.

To je, co...?

Evropský parlament má dokonce tu drzost, že naprosto ignoruje šílenou zrůdnost nacistické ideologie nadřazené rasy a naplno rozjeté genocidy "podlidí" osídlujících všechna území na východ od Německa... a celému onomu nacistickému zvěrstvu, které nemá - a pevně doufám, že ani už nikdy nebude mít obdobu, říkají eufemisticky: totalitní režim...

To, že se komunisté ohradili - tomu se vůbec (na rozdíl od autora toho článku) nedivím. Divím se naopak tomu, že se neohradili europoslanci všech zemí. (Nebo alespoň zemí ležících na východ od Německa.)

Dodnes nám stačilo uctívat památku obětí všech zvěrstev nacistického Německa 27. ledna. Tento den byl v roce 2005 vyhlášen Valným shromážděním OSN za Mezinárodní den památky obětí holocaustu.

Je naprosto průhledné, že Evropskému parlamentu dnes vadí asi samotný původ tohoto výročí... neboť je to památka na den, kdy byl Rudou armádou osvobozen nacistický koncentrační tábor Auschwitz-Birkenau (Osvětim-Březinka)...

A pokud jde o uctívání památky obětí totalitních režimů, mám za to, že by bylo mnohem "normálnější" slavit jej místo 23. srpna, např. v den, kdy došlo ke zbourání Berlínské zdi...Ale na to všechno už je asi velmi, velmi pozdě...

Související: Drang nach osten

Autor: Petr Máj | pondělí 16.12.2019 14:22 | karma článku: 36.05 | přečteno: 1168x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 96 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 11.89 | Přečteno: 307 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.61 | Přečteno: 232 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.51 | Přečteno: 645 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 186 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1811
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...